Gert Poot

Advocaat & Mediator

Geverifieërd door Leggle

Mijn verhaal

Stip Advocatuur is een advocatenkantoor dat zich richt op zakelijk-juridische problemen. Stip focust zich daarbij vooral op ondernemers. Zowel als het goed gaat (contracten, ondernemingsrecht, huurrecht, franchise, intellectueel eigendomsrecht), als er conflicten zijn (beslag en executie, incasso), of zelfs als het dreigt fout te gaan (insolventierecht).

De vijf kernwaarden van Stip

 1. Een stip op de horizon

Stip biedt u graag een stip op de horizon. Hoe groot uw problemen ook zijn en hoe deze ook zijn veroorzaakt, Stip stippelt graag de route met u uit die tot een oplossing leidt. Via een procedure als het moet, op andere wijze als het kan.

 1. De puntjes op de i

Stip zet graag de spreekwoordelijke puntjes (stipjes) op de i. Als kantoor gaat Stip altijd een stap verder om voor u het onderste uit de kan te halen. Mr. Gert Poot heeft altijd op grote advocatenkantoren gewerkt en weet dus hoe het vak op het hoogste niveau moet worden uitgeoefend. Op die kantoren heeft hij altijd een maximaal onderhandelingsresultaat bereikt en heeft hij nog nooit een procedure verloren. Stip heeft deze tradities vooralsnog voortgezet.

 1. Persoonlijk, bereikbaar en flexibel

Stip is stipt, maar ook flexibel, bereikbaar en klantgericht. Stip denkt 24/7 met u mee, dus ook ná 17,30 als veel andere kantoren gesloten zijn. De uitspraak ‘maandag bent u de eerste.’ zult u bij Stip dus niet horen.

 1. Meer dan advocatuur

Een probleem of wens is vaak niet alleen juridisch, maar heeft ook persoonlijke, commerciële en financiële dimensies. Stip advocatuur is meer dan advocatuur in die zin dat wij in staat zijn met een juridische bril naar uw probleem te kijken, maar óók in staat zijn om die juridische bril af te zetten als het nodig is. Het winnen van een procedure tegen uw belangrijkste afnemer betekent juridische winst, maar kan commercieel verlies betekenen als u deze afnemer hiermee verliest. Anderzijds maken wij vaak mee dat achter een louter juridische vraag een ander probleem met meerdere facetten schuilgaat. Ook dan is een zuiver juridisch antwoord niet genoeg.

 1. Betaalbare kwaliteit

Onderhandelen zit in ons bloed. Niet alleen voor u, maar ook voor onszelf: hierdoor hebben wij onze eigen vaste kosten voor huisvesting, ict, verzekering etc. laag kunnen houden. Het gevolg is dat ook de uurtarieven van Stip relatief laag zijn. U als klant profiteert dus van een maximale uitkomst, voor minimale kosten.

Wilt u van tevoren een inschatting van de kosten? Dit is uiteraard geen enkel probleem!

Wie ik ben

Toen ik lang geleden besloot dat ik advocaat wilde worden, wist ik direct dat ik dit ooit als zelfstandig ondernemer wilde doen. Het is echter onverstandig om zomaar voor jezelf te beginnen. Daarom heb ik eerst op twee goede kantoren de kunst mogen afkijken, één groot Amerikaans kantoor en een groot en goed kantoor in het noorden van Nederland.

Ik ben Stip advocatuur begonnen in Rotterdam en ben daar gaan wonen met mijn vriendin, zonder van tevoren iemand te kennen. Toch blijkt dat men je snel weet te vinden op het moment dat je goed werk levert.

Ook privé leer ik snel mensen kennen in deze stad. Onder andere door middel van de door mij opgezette Rotterdam boekenclub 50- (een boekenclub met een maximumleeftijd tot 50 jaar). Voor de club lees ik literatuur, maar zelf lees ik het liefst wetenschappelijke boeken. Deze helpen mij om te beseffen dat er méér is dan advocatuur, maar helpen mij tegelijk – juist door dit besef – om een goede advocaat te zijn.

Hiermee doel ik niet alleen op de commerciële en financiële kant van de zaak (die altijd ter sprake komt). Zaken als onderhandelingen, overnames en nieuwe start-ups hebben altijd ook een psychologische/gevoelsmatige kant. Het besef dat mensen eigenlijk intelligente dieren zijn, helpt om die kant te begrijpen.

Mijn ervaring is dat er pas echt goede resultaten kunnen worden behaald als niet alleen het juridische perspectief wordt bekeken. Het motto van Stip ‘meer dan advocatuur’ is mij dan ook op het lijf geschreven. Hetzelfde geldt voor de kernwaarden: Oplossingsgericht, gedreven, persoonlijk, bereikbaar en flexibel, strategisch, commercieel en betaalbaar.

‘Meer dan advocatuur’ was ook mijn motivatie om de secretaris te worden van de SJBN (Stichting Jonge Balie Nederland). Een stichting die alle jonge advocaten in Nederland vertegenwoordigd.
Dit werk is boeiend. In de eerste plaats omdat de SJBN belangen vertegenwoordigd van een op zichzelf niet onmondige groep. Daarnaast is er een constante afweging tussen activisme en politiek als middelen om de belangen van de Nederlandse Jonge advocaten te dienen.

Interesses

Wetenschap, Techniek, ICT, Literatuur, Reizen, Andere culturen, Psychologie, Politiek

Mijn rechtsgebieden

Civiel recht

+ -
Algemene Voorwaarden Verzekeringen Reisgeschil Aankoop Incassogeschil Algemeen contractueel Auteursrecht Intellectueel Eigendom Probleem met webshop Leasecontract Leningen Vermogensbeheer Vluchtvertraging

Arbeid- en Sociaal Zekerheidsrecht

+ -
Loonvordering ZZP Modelovereenkomst Relatie- en of concurrentiebeding Overige arbeidszaken Vaststellingsovereenkomst beoordelen Ontbinden arbeidsovereenkomst

Bestuursrecht

+ -
Overheidsbesluiten en zaken

Huur en woonrecht

+ -
Huuropzegging Achterstallig onderhoud (ver)huur van een woning (ver)huur bedrijfsruimte Wonen, vergunningen en subsidie Annuleren koopcontract Geschil met aannemer Kopen van een huis Nieuw koopcontract Opleveren nieuwbouw Verborgen gebreken Buren en erf

MKB & ZZP

+ -
ICT-recht Zakelijke contracten AVG Verwerkingsovereenkomst Fusies en overnames Faillissement Aansprakelijkheid bestuurders Algemene voorwaarden

Personen- en familierecht

+ -
Erfrecht en erfenis

Gedreven advocaat en mediator met goed begrip van de commerciële en persoonlijke kant van jouw verhaal.

Ervaring: Onbekend
Aantal zaken: 28 zaken
Gevestigd: Rotterdam

Bedrijf

Stip advocatuur , Rotterdam 3013AM

Nevenfuncties

Bestuur Stichting Jonge Balie Nederland

Lidmaatschappen

Orde van Advocaten,

Jonge Insolventierecht advocaten,

Bestuur Stichting Jonge Balie Nederland

Ik spreek de volgende talen

Nederlands, Engels
Gespecialiseerd in 6 rechtsgebieden

Via Leggle betaal je geen uurtarief maar een vaste prijs

Het rechtsgebied en specialisatie bepalen de prijs.

Opties en kosten na intake

Kies een rechtsgebied en een specialisatie

Opties en kosten na intake i
/span>
Zoek je iets anders? Geen probleem,
mr. G.T. (Gert) Poot kan je helpen
Leg je probleem voor aan mr. G.T. (Gert) Poot

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Bedrijf

Stip advocatuur , Rotterdam 3013AM

Nevenfuncties

Bestuur Stichting Jonge Balie Nederland

Lidmaatschappen

Orde van Advocaten,

Jonge Insolventierecht advocaten,

Bestuur Stichting Jonge Balie Nederland

Ik spreek de volgende talen

Nederlands, Engels
Gespecialiseerd in 6 rechtsgebieden

2 beoordelingen Schrijf een beoordeling

Marius beveelt Gert Poot aan

Algemene beoordeling

Prijs/kwaliteitverhouding

Deskundigheid

Houdt zich aan afspraken

Tops (wat vond je goed gaan?)

 • Oplossingsgericht
 • Gedreven
 • Persoonlijk, bereikbaar en flexibel
 • Strategisch
 • Zakelijk en betaalbaar

Tips (wat kon er beter?)

Geen tips

CzechTrade (handelsagentschap) Rotterdam beveelt Gert Poot aan

Algemene beoordeling

Prijs/kwaliteitverhouding

Deskundigheid

Houdt zich aan afspraken

Tops (wat vond je goed gaan?)

 • Bereikbaar
 • Flexibel
 • Deskundig

Tips (wat kon er beter?)

Geen tips