Altijd
GRATIS intake
Verblijf & Immigratie Specialisatie Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Verblijf & Immigratie

Verblijf en immigratie gaat niet alleen over vluchtelingen of gezinshereniging, maar ook om zogeheten expats, mensen die hier tijdelijk wonen en werken en een verblijfsvergunning nodig hebben. Ook buitenlandse studenten en au-pairs kunnen via deze weg juridische hulp vinden.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Verblijf in Nederland

Alle zaken die gaan over het aanvragen van een visum, toelating of verblijf in Nederland zijn erg gevoelig. Je kunt het maar een keer goed doen en een verkeerd gevoerde procedure leidt onverbiddelijk tot een afwijzing van je aanvraag. De regels voor verblijf en immigratie zijn voor iedereen die (tijdelijk) in Nederland wil wonen, belangrijker dan welke andere regels ook. Het is dan ook verstandig om je voor alle zaken rondom verblijf en immigratie te laten bijstaan door een ervaren jurist die in dit soort zaken gespecialiseerd is. Want echt makkelijk zijn de regels niet.

Moet je nu wel of niet in het buitenland een inburgeringsexamen doen, hoe zit het met het verschil tussen EU-ingezetenen en iedereen van buiten de Europese Unie? Heb je een machtiging tot voorlopig verblijf nodig of een verblijfsvergunning, of heb je op een andere manier te maken met het vreemdelingenrecht? De regels veranderen regelmatig en zijn voor expats, au pairs, studenten, gezinsherenigers lastig te doorgronden. Dat geldt ook als je je definitief in Nederland vestigt en de Nederlandse nationaliteit wilt verwerven voor jou en je kinderen. Je kunt dan via de gemeente naturalisatie aanvragen. Zeker is dat vrijwel iedereen die met vragen over verblijf en immigratie zit, te maken krijgt met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Dan is het verstandig om goed beslagen ten ijs te komen met een deskundige jurist aan je zijde.

 

Een Asiel- en vreemdelingenrecht-jurist

Zo werkt Leggle

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Verblijf & Immigratie, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees meer over Leggle