Altijd
GRATIS intake
Politie & Justitie Kies jouw specialist Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Supersnelrecht

Je moet terecht staan met snelrecht of supersnelrecht. Je kunt je nu het beste laten bijstaan door een jurist, want er zijn veel kanttekeningen bij supersnelrecht.

Meer informatie Minder informatie
Je ziet af van veel rechten als je akkoord gaat met snelrecht
Win advies in voor je akkoord gaat
Ga altijd naar de zitting

Laat een specialist naar je probleem kijken

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze meest gewaardeerde en actieve top 3 specialisten!

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze specialisten!

Ik weet niet wie ik moet kiezen! i

Graciëla
Advocaat i
Capelle aan den IJsel
14 jaar Ervaring 6 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Nienke
Advocaat i
Utrecht
12 jaar Ervaring 97 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Wim
Advocaat i
Barneveld
15 jaar Ervaring 98 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Menselijke aanpak

T. de Bakkert

De reactie op mijn aanvraag en de beoordeling van de ingezonden stukken was telkens zeer snel.

TJ

Snelrecht en supersnelrecht

Bij snelrecht staat de verdachte binnen twee weken voor de rechter. Bij supersnelrecht is dat zelfs 3 dagen. Snelrecht is bedoeld als lik op stuk beleid. Je moet snel een straf krijgen nadat je een misdrijf hebt begaan. Dat snelrecht mag niet te koste gaan van jouw rechtspositie. Dat wil zeggen dat het OM een compleet dossier aan de rechter moet voorleggen. Het is dan ook alleen geschikt voor eenvoudige zaken waarin het bewijs direct rond is.

Het snelrecht wordt vaak toegepast bij uitgaansgeweld, geweld bij sportwedstrijden en evenementen, drugsbezit en handel op evenementen, geweld tegen publieke personen en ambtenaren in functie en bij veelplegers. Supersnelrecht wordt ook toegepast met bijvoorbeeld Oud en Nieuw.

Supersnelrecht wordt ook vaak ingezet bij geweld tegen hulpverleners zoals politieagenten, brandweer en ambulancepersoneel. Hiermee wil het OM en vooral de politiek een signaal afgeven. Namelijk dat dit soort zaken niet worden getolereerd.

Snelrecht en supersnelrecht zijn een aantasting van jouw rechten als verdachte. Je hebt minder tijd om je verdediging voor te bereiden. Dat geldt ook voor zaken die je naar voren zou willen brengen over je persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld een verklaring van je werkgever en dergelijke. Als je het idee hebt dat jouw positie verslechterd door snelrecht dan hoef je niet akkoord te gaan. Dat kan ook omdat je wilt proberen een alternatieve straf te krijgen zoals afkicken of gedragstherapie. Vaak is de periode die je hebt bij snelrecht te kort om je hier op voor te bereieden.

Neem dus een gespecialiseerde strafrechtadvocaat of jurist in de arm.