Altijd
GRATIS intake
Politie & Justitie Kies jouw specialist Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Misdrijven eerste aanleg meervoudige kamer

Je hebt een dagvaarding ontvangen voor een serieus misdrijf. Je kunt je nu het beste zo snel mogelijk laten adviseren door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat.

Meer informatie Minder informatie
Je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling
Je hoeft niet de waarheid te zeggen
Ook bij het verhoor kun je een advocaat vragen

Laat een specialist naar je probleem kijken

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze meest gewaardeerde en actieve top 3 specialisten!

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze specialisten!

Ik weet niet wie ik moet kiezen! i

Nienke
Advocaat i
Utrecht
12 jaar Ervaring 97 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Wim
Advocaat i
Barneveld
15 jaar Ervaring 98 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Menselijke aanpak

T. de Bakkert

Eigenlijk verliep het hele proces goed. Ze heeft me met alles heel goed geholpen en ook alles voor elkaar gekregen wat ik wilde bereiken

Martijn de Saegher

Een misdrijf

Als je een zwaar misdrijf hebt gepleegd dan moet je uiteindelijk verschijnen voor de meervoudige kamer van de rechtbank. Dat wil zeggen dat er drie rechters zitten. Je wordt verdacht van een ernstig misdrijf. Hier zal ook voorlopige hechtenis op van toepassing zijn. Bij je arrestatie krijg je een advocaat toegewezen. Dat is de advocaat van dienst, een zogeheten piket advocaat. Je hebt vrije advocaatkeuze. Dat staat los van de wijze waarop de advocaat betaalt gaat worden. Je kunt zelf betalen of een toevoeging (pro deo) hebben. De meeste strafrechtadvocaten werken ook op toevoeging.

Ook economische delicten zoals fraude, corruptie en vervuiling komen voor de meervoudige rechter. Naast de natuurlijke persoon kan dan ook de rechtspersoon worden vervolgd. Zeker wanneer sprake is van een mogelijk economisch delict moet je in een zo vroeg mogelijk stadium contact zoeken met een advocaat. Die advocaat kan ook onderzoek doen binnen het bedrijf. De onderzoeksresultaten blijven vertrouwelijk en vallen onder de geheimhouding advocaat/cliënt.

Strafrechtadvocaat is een gespecialiseerd beroep. Enkele advocaten zoals Gerard Spong, Ficq, Han en Wim Anker en Inez Weski zijn heel bekend van TV. Er zijn nog een heleboel andere goede gespecialiseerde advocaten. Binnen het strafrecht zijn nog specialisaties voor economisch strafrecht, oorlogsstrafrecht en internationaal strafrecht. Zoek dus de passende advocaat bij jouw probleem.