Optreden van de politie

Heb je een aanvaring gehad met een politieagent in het verkeer, is je rijbewijs ingenomen, heb je een boete ontvangen waarmee je moet voorkomen? Of heb je juist te horen gekregen dat je zaak buiten de rechter om wordt afgehandeld door het openbaar ministerie? Vrijwel iedereen krijgt wel een keer in zijn leven te maken met een optreden van de politie. Gelukkig lang niet altijd als verdachte.

Maar ook als slachtoffer van een diefstal, inbraak of mishandeling krijg je te maken met politie en justitie. Zeker als je ergens van wordt verdacht, is het verstandig om juridische hulp in te roepen. Als je niet oppast, heb je een strafblad voor iets wat je misschien helemaal niet gedaan hebt.

Wees dus altijd alert op wat er gebeurt als je in aanraking komt met politie en justitie en laat je bijstaan door een jurist die weet hoe hij hiermee om moet gaan. De belangen zijn te groot om dat niet te doen. En bedenk je dat een Officier van Justitie er niet is voor jouw belan. Die let alleen op het opsporinsgbelang. Het OM en de politie worden afgerekend op het aantal veroordelingen en boetes. Dat is zeker niet jouw belang.

Ook als de politie iets van je in beslag heeft genomen of je terecht moet staan met supersnelrecht. Dat zijn zaken die je in principe best zelf kunt doen met een goede brief of een goed verweer, maar ook dan is de vraag of je dat risico wel moet nemen.

 

Een Strafrecht-jurist

Zo werkt Leggle

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Politie & Justitie, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees meer over Leggle