Altijd
GRATIS intake
Overheid Kies jouw specialist Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Overheidsmediation

Je hebt als burger een conflict met de overheid. Beide partijen komen elkaar meestal alleen op papier tegen. Als burger kun je verdrinken in de vele regeltjes en lange procedures. Dat zorgt voor frustratie en onbegrip. Bij problemen met de overheid lost betere communicatie vaak al veel op. Een overheidsmediator kent de overheid van binnen en buiten en helpt om elkaar beter te begrijpen. 

Meer informatie Minder informatie

Laat een specialist naar je probleem kijken

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze meest gewaardeerde en actieve top 3 specialisten!

Binnen 1 dag weet je wat de mogelijkheden zijn! Leg het voor aan één van onze specialisten!

Ik weet niet wie ik moet kiezen! i

Irene Pril
Jurist — Mediator i
Den Haag
21 jaar Ervaring 164 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Mart
Mediator i
Amsterdam
3 jaar Ervaring 1 zaak

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Paul
Mediator i
St Maartensdijk
4 jaar Ervaring 17 zaken

De intake is gratis, je zit nergens aan vast!

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

De reactie op mijn aanvraag en de beoordeling van de ingezonden stukken was telkens zeer snel.

TJ

Menselijke aanpak

T. de Bakkert

De Leggle hulptypen

Bij Leggle bieden we meerdere soorten hulp. Samen met de jurist bepaal je tijdens het gratis intake gesprek welk type hulp het beste bij je past.

Korte mediation

  • Snel inzicht in je kansen
  • Advies over vervolgstappen
  • Korting op vervolg via Leggle

Gemiddelde mediation

  • Samen met jouw jurist een brief schrijven
  • 1x overleg over de inhoud
  • Korting op vervolg via Leggle

Veel mediation

  • Jouw probleem helemaal uit handen
  • Geen emotionele confrontatie
  • Korting op vervolg via Leggle

Keuze van de mediation

De verschillende soorten van mediation zijn onder te verdelen in korte, gemiddelde en langere mediation.

Onder kleine mediation worden 1 à 2 sessies verstaan. Bij de gemiddelde mediation zijn er 3 à 4 sessies mogelijk en bij de langere mediation is er ruimte voor 6 à 8 sessies. Buiten deze sessies is er voor de mediator nog tijd om de zaak voor te bereiden en uit te werken.

Sprake van toevoeging

Als je in aanmerking komt voor een toevoeging, betaalt de Raad van Rechtsbijstand een deel van de kosten die gemaakt worden voor een mediator. De bijdrage die je hieraan moet betalen, is afhankelijk van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je zal moeten bijbetalen. Wordt de aanvraag voor een toevoeging afgewezen door de Raad van Rechtsbijstand dan moet je alsnog de kosten van de mediator zelf betalen.

Overheidsmediation

De overheid neemt allerlei besluiten. Met die besluiten ben je het als burger lang niet altijd eens. Een conflict met de overheid is lastig, je hebt het gevoel dat het recht niet aan jouw kant staat en dat er niet naar je wordt geluisterd. Mediation kan daar verandering in brengen.

Problemen met gemeente of overheid kunnen over allerlei dingen gaan. Denk aan ruimtelijke ordening, zoals een vergunning voor de aanleg van een weg of een bouwplan. Ook kan het gaan om de hoogte van je WW of AOW uitkering. Als er een conflict ontstaat, kun je als burger een bestuursrechtelijke procedure aanspannen. Een andere oplossing is mediation.

De overheid heeft veel belang bij een goede relatie met de burger. Daarom is mediation ook voor hen vaak een betere oplossing. Er wordt niet gekeken naar de juridische standpunten, maar naar de belangen van beide partijen. Door met elkaar te praten zoeken zij een oplossing waar iedereen het mee eens is.