Altijd
GRATIS intake
Overheid Specialisatie Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Overheid

De overheid neemt in ons leven een belangrijke plek in. Je krijgt een bouwvergunning, milieuvergunning of ander soort vergunning van ze. Maar ook bij de toekenning van een uitkering of een indicatie voor langdurige zorg ben je afhankelijk van de overheid.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Vergunningen en overheidsbesluiten

De overheid is aan strakke regels gebonden bij het nemen van besluiten die het leven van haar burgers aangaan. Maar zelf handhaaft ze die regels ook, dus als burger sta je gevoelsmatig al gauw op achterstand als je een conflict hebt met de overheid.

Gelukkig heeft de overheid er ook voor gezorgd dat iedere burger zich kan verzetten tegen besluiten die voor hen niet goed uitpakken. In onze democratie is niemand machteloos tegenover de overheid. Maar je moet wel weten hoe je dat aanpakt. Vaak voelt het een stuk sterker als je dan een juridisch expert naast je hebt staan, die niet snel uit het veld te slaan is door officiële documenten en besluiten.

Het is belangrijk om te weten dat je niet te lang kunt wachten met je bezwaren tegen overheidsbesluiten. Want als de overheid niks van je hoort, weet ze ook niet wat je ergens van denkt. Is er geen tegenspraak dan mag ze er vanuit gaan dat iedereen het eens is met een voorgenomen besluit. Dat kan gaan om een nieuw bestemmingsplan met een nieuwe woonwijk voor je deur, of een afwijzing van een verzoek in het kader van de wet langdurige zorg.

In alle gevallen geldt dat als je te laat bent, je je rechten hebt verspeeld.

Een Bestuursrecht-jurist

Zo werkt Leggle

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Overheid, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees meer over Leggle