Altijd
GRATIS intake
Huren & wonen Specialisatie Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Huren & wonen

Bij wonen of huren van een woning of bedrijfsruimte kunnen er problemen ontstaan met je huisbaas of met de huurder. Als eigenaar van een woning kun je ook een conflict hebben met de overheid, bijvoorbeeld als die niet wil dat je je woning verhuurt via Airbnb. Een huurrecht advocaat of jurist is dan de oplossing.

Bekijk alle onderwerpen in de categorie Huren & wonen

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Huurrecht Advocaat of Jurist

Veel mensen kennen het gezegde ‘koop breekt geen huur’ wel. Dat klopt dan ook helemaal. Als een woning wordt verkocht terwijl er nog huurders in zitten, dan zit de koper van het huis vast aan het huurcontract. Hij koopt dan een huis dat hij zelf niet kan gebruiken of waarvan hij in ieder geval het verhuurde deel niet zelf kan gebruiken.

Huurrecht advocaat of jurist - wetgeving

Het gezegde 'koop breekt geen huur' is maar een fractie van wat er allemaal geregeld is in de wetgeving over huren en wonen. Het is een van de vele onderwerpen die spelen als het gaat om huren en wonen. De kans dat je er zelf alles vanaf weet, is niet zo groot. Als je huisbaas je eruit dreigt te gooien of als je zelf een kamer verhuurt aan een student die zijn bioritme precies tegengesteld heeft aan die van jou, is het belangrijk dat er een huurrecht advocaat of jurist met je meedenkt.

Huren en wonen advocaat of jurist

Je vindt al snel iemand in jouw omgeving die een probleem heeft gehad rondom wonen of huren. Denk aan het opzeggen van de huur, het nodig hebben van een urgentiebewijs voor een nieuwe huurruimte of  aanspraak maken op huurtoeslag. Toch is het verstandig om een huurrecht advocaat of jurist te raadplegen die al je vragen rondom huren en wonen goed kan beantwoorden.

Een Huur en woonrecht-jurist

Zo werkt Leggle

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Huren & wonen, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees meer over Leggle