Altijd
GRATIS intake
Aankopen & Geld Specialisatie Plan jouw intake Specialist begint na betaling Zaak afgehandeld

Aankopen & Geld

Of je nou online of offline iets koopt, er kan altijd iets misgaan. Ook bij reizen en verzekeren gaat helaas niet alles goed. Je kunt het voor een deel zelf oplossen door te bellen, een brief te schrijven of naar een geschillencommissies te stappen. Als dat niet lukt kun je een jurist inschakelen.

Bekijk alle onderwerpen in de categorie Aankopen & Geld

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

Kopen, reizen en verzekeren

Je rechten als consument zijn goed geregeld. Je hebt veel mogelijkheden om onder een contract uit te komen, maar krijgt ook altijd te maken met kleine lettertjes. Die staan in de polisvoorwaarden van de verzekering, of in de algemene voorwaarden van de webshop of het online reisbureau.

Het is een dankbaar gespreksonderwerp op een verjaardagsfeestje: had je de verzekering een keer nodig, bleek je net voor dat soort schade toch echt niet verzekerd te zijn. Of die aankoop via Marktplaats die de verkoper voor het gemak wel op zou sturen. Je zit er nog op te wachten.

Een ervaren jurist kan je veel geld besparen als het gaat om aankopen en geld. Die kan vertellen hoe je geld terugkrijgt van het reisbureau, ook als ze alleen maar online werken. Als er discussie ontstaat over wat je kon verwachten van de aankoop en wat er uiteindelijk is geleverd, kun je altijd terugvallen op een jurist. Vaak is een stevige juridische brief genoeg om de winkelier op andere gedachten te brengen.

Bij webshops is dat overigens wel goed geregeld, als je spijt hebt van een aankoop, bestaat er het herroepingsrecht. Dat betekent dat je altijd 14 dagen bedenktijd hebt als je iets online hebt gekocht. Binnen twee weken moeten ze je dan je geld terugbetalen. Dat kun je vaak zelf regelen, maar als ze weigeren kan een jurist uitkomst bieden.

Een Civiel recht-jurist

Zo werkt Leggle

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Aankopen & Geld, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees meer over Leggle