Service Level Agreement IT (SLA) [voorbeeld] ∙ Leggle

Wat is een SLA?

Een Service Level Agreement (SLA) specificeert welk niveau van dienstverlening je garandeert. Dat gaat dus verder dan in ‘gewone’ contracten, waar vaak niet meer staat dan “wij doen ons best de dienst 24/7 in de lucht te houden”. De overeenkomst kan soms tientallen pagina’s lang zijn en in detail specificeren hoe diensten worden geleverd. Denk aan de maximale responstijd en hoe er wordt omgegaan met storingen. Zo’n uitgewerkt contract wordt een IT SLA (IT Service Level Agreement) genoemd. De IT SLA kan als apart contract worden aangeboden of als standaard onderdeel van de offerte.

SLA’s zijn gebruikelijk in de IT-wereld

SLA’s werden eind jaren 80 gebruikt bij telecombedrijven die vaste telefoonlijnen aanboden aan grote afnemers. Die tijd is voorbij. Tegenwoordig worden SLA’s vooral gebruikt voor servicedesks en callcenters, maar ook door IT en SAAS-dienstverleners. Verder worden SLA’s opgesteld binnen organisaties zelf, vaak tussen de IT-afdeling en de rest van het bedrijf.

Voorbeeld SLA IT

Tegenwoordig gebruiken IT-dienstverleners vaak een standaard (voorbeeld) SLA. Zo’n standaard is een handig uitgangspunt, waarbij de klant nog de eigen prioriteiten kan benadrukken. Soms willen bedrijven alle eventuele schade afwentelen op de IT-dienstverlener als deze zich niet aan de SLA houdt. Deze optie biedt je vanzelfsprekend niet uit jezelf aan. Neem nooit klakkeloos een voorbeeld SLA over. Laat de ICT SLA altijd opstellen (of controleren) door een ervaren IT-jurist. Door een fout in het contact kun je namelijk flink in de problemen komen.

IT SLA nodig

Laat nu opstellen

Gebruik geen voorbeeld van internet. Laat mij je de SLA uit handen nemen.

IT SLA laten opstellen door een jurist

Laat de SLA (IT) altijd op maat maken, of in ieder geval zorgvuldig controleren door een jurist. Daarvoor kunt je het beste een in IT-recht gespecialiseerde advocaat inschakelen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij BKR verwijderen

Wat kun je zelf doen bij een juridische brief:

  • Begin met adresgegevens, plaats, datum, onderwerp en aanhef
  • Maak duidelijk wat je precies eist van de tegenpartij en binnen hoeveel tijd
  • Geen reactie? Neem dan contact op met een jurist om je vervolgstappen te bespreken

Zo helpen wij jou:

Wil jij jouw BKR verwijderen? Vraag een jurist om hulp. Jouw BKR jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridische brief:
  • Laat je brief altijd controleren door een jurist
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post
  • Bewaar een kopie voor jezelf