Non Disclosure Agreement (NDA-Contract) [Template] ∙ Leggle

Wanneer is een NDA contract nodig?

In de Nederlandse cultuur is er meestal sprake van een vertrouwensband met elkaar. Wees hier zeer voorzichtig mee als het gaat om je bedrijfsinformatie. Verstrek je vertrouwelijke informatie aan een derde? Overweeg dan om een NDA contract op te stellen. Met de hulp van één van onze juristen is er geen reden om dit niet voor elkaar te hebben.

Situaties wanneer een NDA een goed idee is:

 1. Bij het bouwen van een nieuwe website of applicatie;
 2. Het delen van klantinformatie;
 3. Het delen van informatie met freelancers, ZZP’ers of consultants;
 4. Bij een bedrijfsovername;
 5. Presentatie(s) aan partijen die willen investeren

 

Non disclosure agreement template

Een NDA Template helpt je bij het opstellen van de non disclosure agreement. De volgende elementen staan nauwkeurig beschreven in een NDA:

1. Definitie

Voor het delen van betrouwbare informatie moet een brede definitie worden gehanteerd. Vermeld duidelijk welke informatie strikt geheim is en wat de andere partij hier wel of absoluut niet mee mag doen.

2. Uitzonderingen

Als de informatie bijvoorbeeld wordt overgekocht of publiekelijk bekend wordt gemaakt, is er geen reden om de geheimhoudingsplicht nog in stand te houden.

3. Doel van informatie verstrekken

Welk doel dient het prijsgeven van de vertrouwelijke informatie? Dit biedt meer duidelijkheid over waarom dit niet voor andere doeleinden ingezet mag worden.

4. Eenzijdig of meerzijdig

Geven de partijen beiden vertrouwelijke informatie aan elkaar prijs of is dit slechts een van de partijen? Neem dit ook op in het NDA.

5. Looptijd project

De geheimhoudingsplicht zal in ieder geval gedurende het hele project stand moeten houden. Maak afspraken over of dit voor en na het project ook het geval moet zijn.

6. Schadevergoeding

Overtreed één van de partijen de gemaakte afspraken die in het NDA contract staan? Dan staat hier de schadevergoeding die deze partij aan de ander verschuldigd is.

7. Aansprakelijkheid

Bij een eenmanszaak, ZZP’er of VOF heeft je onderneming geen rechtspersoonlijkheid. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de eventuele schulden. Het is dus aan te raden alleen een NDA te tekenen als je een BV bent.

8. Handtekeningen

De persoon die bevoegd is om de handtekening te doen, moet deze hoogstpersoonlijk ondertekenen. Dus niet namens de onderneming, maar als zichzelf.

Laat een jurist je helpen met het formuleren van jouw non disclosure agreement.

Ieder NDA contract is anders

Vermijd fouten in je document

Een jurist weet welke informatie en welke activiteiten uitvoerig beschreven moeten worden voor een compleet NDA contract.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij BKR verwijderen

Wat kun je zelf doen bij een juridische brief:

 • Begin met adresgegevens, plaats, datum, onderwerp en aanhef
 • Maak duidelijk wat je precies eist van de tegenpartij en binnen hoeveel tijd
 • Geen reactie? Neem dan contact op met een jurist om je vervolgstappen te bespreken

Zo helpen wij jou:

Wil jij jouw BKR verwijderen? Vraag een jurist om hulp. Jouw BKR jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridische brief:
 • Laat je brief altijd controleren door een jurist
 • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post
 • Bewaar een kopie voor jezelf