Voorbeeldbrief, -contract of overeenkomst? ∙ Leggle

Juridische voorbeeldbrieven

Ben je op zoek naar een voorbeeldbrief voor een juridisch probleem? Met een stevige juridische brief kun je de tegenpartij op scherp zetten. Je laat daarmee zien dat het je menens is. Stuur een juridische brief altijd aangetekend en via de gewone post. Laat hem liever ook controleren door een jurist, alleen dan weet je zeker dat de brief aan alle juridische eisen voldoet. Bekijk hier voorbeelden van juridische voorbeeldbrieven:

Het opstellen en versturen van een voorbeeldbrief is de eerste stap bij een juridisch conflict. Als je geluk hebt, reageert de tegenpartij op je brief en krijg je je zin. Maar helaas, een brief is niet altijd genoeg om de tegenpartij in beweging te krijgen. Krijg je geen reactie? Of komt de tegenpartij de gemaakte beloftes niet na? Dan is het tijd voor vervolgstappen. Ook daar kunnen onze juristen je bij helpen. En helpt onze jurist je met jouw brief, dan krijg je automatisch korting op het vervolg.

  • Laat je brief altijd controleren
  • Méér impact met je brief
  • Voldoe aan de juridische eisen

Altijd laten controleren

Stuur je brief niet zomaar

Een voorbeeldbrief is handig om zelf een brief om te stellen. Maar elke situatie is anders. Laat je brief daarom controleren door een jurist.

Zakelijke voorbeeldbrieven

Heb je zakelijk een voorbeeldbrief nodig? Bij zakelijke conflicten gaat het vaak om grote bedragen en belangen. Een zakelijke voorbeeldbrief helpt jou om zelf een brief op te stellen. Houd er rekening mee dat juridische juistheid belangrijk is. Zorg dat je als ondernemer een goede jurist aan je zijde hebt (de tegenpartij heeft deze namelijk ook!).

Juridische brief laten opstellen door een jurist

Dat zorgt zeker voor impact

Ik help jou een brief te schrijven, helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. De juridische brief zal, na overleg met jou, op mijn briefpapier verstuurd worden.

Voorbeeld contract en -overeenkomst

Wil je een (zakelijk) contract opstellen? Dan heb je zeker een jurist nodig. Natuurlijk kun je de eerste opzet maken aan de hand van een voorbeeld contract of -overeenkomst. Laat je contract wel altijd controleren door een specialist. Eén fout in het contract kan al voor een juridisch conflict zorgen. En dan ben je verder van huis. Onze juristen kunnen jou helpen met alle zakelijke contracten. Doe een gratis intake en je weet direct wat de mogelijkheden zijn.

Contract nodig?

Laat mij het opstellen.

Een juridisch juist contract is essentieel voor ondernemers. Ik neem je het werk uit handen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij BKR verwijderen

Wat kun je zelf doen bij een juridische brief:

  • Begin met adresgegevens, plaats, datum, onderwerp en aanhef
  • Maak duidelijk wat je precies eist van de tegenpartij en binnen hoeveel tijd
  • Geen reactie? Neem dan contact op met een jurist om je vervolgstappen te bespreken

Zo helpen wij jou:

Wil jij jouw BKR verwijderen? Vraag een jurist om hulp. Jouw BKR jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridische brief:
  • Laat je brief altijd controleren door een jurist
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post
  • Bewaar een kopie voor jezelf