Schulden ∙ Hulp bij schulden en incasso ∙ Leggle

Juridische hulp bij financiële problemen

Als je in de schulden zit, kan het verstandig zijn om juridische hulp in te schakelen. Schuldeisers, incassobureaus of deurwaarders kunnen op een geven moment bij je komen aankloppen voor hun geld. In dat geval is het belangrijk dat je zo snel mogelijk hulp zoekt. Je kun dan bijvoorbeeld denken aan de schuldsanering. Zijn er conflicten over rekeningen of incasso’s? Dan kun je een jurist om hulp vragen. Ook kan een jurist je helpen met het maken van een leningsovereenkomst, een verzoek tot uitstel van betaling of mediation bij conflicten.

Zit je in de financiële problemen? Dan heb je vaak recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. In dat geval betaalt de overheid een deel van de kosten voor een advocaat of mediator. Wil je weten of jij hier recht op hebt? Vraag een Leggle jurist om advies. De intake is gratis!

Incassogeschil

Je kan aan twee kanten van de streep staan: je wordt niet betaald of je hebt niet betaalt. Betaalt een klant je factuur – na meerdere herinneringen – niet? Dan kun je een advocaat inschakelen om de factuur alsnog te incasseren. Als eerste wordt er dan een aanmaningstraject gestart. Mocht dit uiteindelijk allemaal niet baten, dan kan er een gerechtelijke procedure worden gestart. Bedenk wel: “wie procedeert om een koe geeft er een toe”. Dat wil zeggen dat de kosten van de procedure altijd slechter uit zullen pakken dan je ooit terug gaat krijgen. De vuistregel is dat de vordering minimaal € 500,- moet bedragen om er een zaak van te kunnen maken.

Mocht je aan de andere kant van het verhaal zitten, ook dan kun je en advocaat inschakelen. Zeker als je het niet eens bent met een vordering.

Beslaglegging

Een jurist kan betaling proberen af te dwingen met formele brieven, maar hij heeft ook nog andere mogelijkheden. Denk aan loonbeslag of beslag op banktegoeden. Er zijn twee vormen van beslaglegging: executoriaal beslag en conservatoir beslag. Een deurwaarder neemt spullen in beslag om betaling of te dwingen of om deze te verkopen en zo de betalingen te voldoen. Mocht dit je overkomen, dan heb je ook een jurist nodig om het beslag op te heffen.

Naast incassogeschillen en beslaglegging zijn er nog veel meer problemen rondom financiën waarbij juridische hulp nodig is. Denk aan een geschil met de belastingdienst of een bewindvoerder die zijn werk niet goed doet.

Met welk juridisch probleem je ook zit, bij Leggle heb je jouw jurist zo gevonden. Wacht niet langer, kies nu jouw jurist en maak gebruik van de gratis intake!

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij schulden en incasso

Wat kun je zelf doen bij problemen met geld

  • Maak een overzicht van je inkomsten, uitgaven en schulden.
  • Schakel op bij problemen op tijd juridische hulp in.
  • Controleer altijd of de rekening klopt.

Zo werkt Leggle

Heb je een conflict over schulden of een incasso? Schakel dan zo snel mogelijk hulp in, voordat de problemen uit de hand lopen. Bij Leggle heb je een jurist gespecialisserd in incasso zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar..

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij schulden
  • Doe geen dingen die je eigen rechtspositie negatief beïnvloeden
  • Maak onderscheid tussen emoties en de zakelijke kant
  • Probeer de eindjes aan elkaar te knopen