Incasso advocaat: top 10 beste advocaten ∙ Leggle

Wat doet een incasso advocaat?

Een incasso advocaat helpt jou met het innen van openstaande facturen. Het is belangrijk dat dit op de juiste wijze aangepakt wordt, omdat je anders juridisch gezien minder sterk staat. Een incassotraject begint met het opstellen van een goede sommatiebrief. Daarin worden de hoofdsom en de eventueel verschuldigde rente en buitengerechtelijke incassokosten genoemd waar jij recht op hebt.

Blijft de debiteur na de sommatiebrief en eventuele aanmaningen in gebreke? Dan kan jouw advocaat een kort geding starten, en kan worden overgegaan tot executiemaatregelen. Zo kan er bijvoorbeeld beslag worden gelegd op zijn woonhuis of banksaldo.

Top 10 beste incasso advocaten

Een incassotraject kan op meerdere manieren worden aangepakt. Zoek daarom een incasso advocaat die gespecialiseerd is in dit type zaak. Bij Leggle vind je de eenvoudig de beste advocaten voor jouw probleem. Bekijk hier onze top 10 incasso advocaten.

Incassotraject starten

Eerst een gratis intake

Laten we jouw zaak bespreken en kijken waar de kansen liggen.

No cure no pay incasso advocaat

Veel incasso advocaten zeggen dat zij op basis van no cure no pay of no win no fee werken. Dat betekent niet dat de advocaat je niets kost. Over het algemeen vallen deze advocaten zelfs duurder uit (mocht je de zaak winnen). Het is vaak slimmer om tijdens een intake eerst je kansen te bespreken met je advocaat. Een goede incasso advocaat zal de incassoprocedure alleen starten als er een grote kans is dat je de zaak zult winnen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij BKR verwijderen

Wat kun je zelf doen bij een juridische brief:

  • Begin met adresgegevens, plaats, datum, onderwerp en aanhef
  • Maak duidelijk wat je precies eist van de tegenpartij en binnen hoeveel tijd
  • Geen reactie? Neem dan contact op met een jurist om je vervolgstappen te bespreken

Zo helpen wij jou:

Wil jij jouw BKR verwijderen? Vraag een jurist om hulp. Jouw BKR jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridische brief:
  • Laat je brief altijd controleren door een jurist
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post
  • Bewaar een kopie voor jezelf