Kies jouw advocaat ondernemingsrecht • Leggle

Wat is ondernemingsrecht?

Ondernemingsrecht is een onderdeel van het privaatrecht, dat zich bezighoudt met de rechten van bedrijven met winstoogmerk, oftewel ondernemingen. Het ondernemingsrecht kun je onderverdelen in het rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht  gaat alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Het rechtspersonenrecht is veel breder en gaat over alle soorten ondernemingen. Het ondernemingsrecht is complex, je doet er dus goed aan om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in dit rechtsgebied.

Onderneming starten

Stel je vraag aan mij

Het beginnen van een onderneming is juridisch vaak ingewikkeld. Ik kan je adviseren.

Wat doet een advocaat ondernemingsrecht?

Een advocaat ondernemingsrecht, of advocaat bedrijfsrecht, helpt bedrijven bij allerlei zakelijk kwesties. Als je een onderneming wilt beginnen, kan een advocaat of jurist je helpen bij het kiezen van de juiste ondernemingsvorm. Vervolgens helpt de advocaat je om deze juridisch juist op te zetten. Contracten zoals een aandeelhoudersovereenkomst of een oprichtingsovereenkomst zullen moeten worden opgesteld. Dit is de basis van jouw toekomstige onderneming.

Ook als je al een onderneming hebt, zijn er heel wat situaties waarbij een advocaat gewenst hebt. Bijvoorbeeld voor juridisch advies, onderhandelingen voor het opstellen of controleren van een contract of zelfs gerechtelijke procedures bij een zakelijk conflict.

Een aantal voorbeelden van zaken waarvoor je een ondernemingsrecht advocaat nodig hebt:

De wetten en regels rondom dit soort zaken zijn ingewikkeld en kun je vaak niet alleen af. Worden er fouten gemaakt in contracten of tijdens een bedrijfsovername, dan kan dat grote (financiële) schade opleveren. Dat wil je voorkomen.

Advocatenkantoor ondernemingsrecht

Tegenwoordig zie je steeds vaker een nichekantoor ondernemingsrecht. Dat is een logische ontwikkeling, want dit rechtsgebied is complex en het gaat vaak om ingewikkelde vraagstukken. Daarom heb je een advocaat nodig die een echte specialist is op dit gebied. Niet alleen tijdens  zakelijke conflicten, maar ook bij onderhandelingen en bij het opstellen van contracten. Tijdens geschillen zijn de afspraken die hierin staan vastgelegd vaak van doorslaggevende factor.

Advocaat ondernemingsrecht

Ik kan je helpen

De beste advocaat ondernemingsrecht vind je bij Leggle. Het zijn allemaal specialisten met een duidelijk track-record.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat ondernemingsgrecht

Wat kan je zelf doen bij een zakelijk conflict::

  • Maak zo veel mogelijk duidelijke afspraken en leg ze vast, zo kun je later nog terugkijken wat je bent overeengekomen.
  • Laat contracten opstellen of controleren door een jurist. Er kunnen soms vervelende conflicten ontstaan omdat een contract juridisch niet juist is.
  • Ontsaat er toch een conflict, ga dan zo snel mogelijk met elkaar in gesprek. Laat je ondersteunen door een jurist.

Hulp bij ondernemingsrecht

Het is belangrijk dat je een echte specialist aan je zijde hebt als ondernemer. Kies niet zomaar een advocatenkantoor uit, maar een advocaat ondernemingsrecht met een duidelijk ‘track record’ en een hoge waardering van andere ondernemers. Kies nu jouw advocaat ondernemingsrecht voor een gratis intakegesprek.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij contracten
  • Zorg dat je contract rechtsgeldig is
  • Laat je contract checken door een jurist
  • Vermijd oubollig taalgebruik en moeilijke woorden