Rechtswinkel Tilburg ∙ Kies je jurist voor een gratis intake

Ik heb een juridisch probleem

Een juridisch probleem heeft te maken heeft met wetten en regels. Het kan gaan om (dreigend) ontslag, een echtscheiding of een ruzie met de buren. Of je gaat een contract tekenen dat je liever eerst laat controleren. Wat je vraag ook is, jij hebt iemand nodig die er verstand van heeft. Natuurlijk kan je jezelf eerst inlezen in de regelgeving. Voor gratis advies kan je vervolgens naar de Rechtswinkel Tilburg. Een andere optie: zoek direct jouw jurist of advocaat bij Leggle. Die werken allemaal tegen een vast tarief per zaak. En je kunt jouw jurist altijd eerst van tevoren spreken tijdens een gratis intake.

Een conflict op je werk, wat nu?

Jouw probleem, zo snel mogelijk opgelost.

Tijdens een gratis intake kan ik je adviseren hoe je dit probleem het beste kan oplossen en vertel wat ik precies voor jou kan doen.

Wat doet de Rechtswinkel Tilburg

De Rechtswinkel Tilburg is de oudste rechtswinkel van Nederland. Bij deze laagdrempelige instelling kan je terecht voor gratis juridisch advies. Niet alleen in Tilburg, maar door heel Nederland zitten meerdere rechtswinkels. Bij zo’n rechtswinkel werken vrijwilligers, meestal zijn dit rechtenstudenten. Telefonisch of tijdens inloopspreekuren kunnen zij je gratis adviseren. De meeste vragen die een rechtswinkel krijgt gaan over arbeidsrecht, huurrecht, socialezekerheidsrecht, personen- en familierecht, burenrecht en contractenrecht.

Omdat het advies bij een rechtswinkel gratis is, kan je je hier eigenlijk geen buil aan vallen. Wel kan het soms weken duren voor je echt geholpen bent. En dan wordt je uiteindelijk alsnóg doorverwezen naar een jurist of advocaat. Een rechtswinkel geeft namelijk alleen advies en kan bijvoorbeeld niet voor je procederen.

rechtswinkel-tilburg

Leggle is jouw online Rechtswinkel

Bij de meeste juridische problemen heb je uiteindelijk een advocaat of een jurist nodig. Welke van de twee je inschakelt hangt af van het rechtsgebied waarin jouw probleem zich bevindt. Arbeidszaken kun je bijvoorbeeld altijd af met een ‘gewone’ jurist, maar voor een echtscheiding heb je een advocaat nodig. Bij Leggle vind je eenvoudig de jurist die het beste bij je past. Je krijgt zo direct iemand te spreken die ervaring heeft in jouw type zaak. Je kunt het probleem altijd eerst aan hem voorleggen tijdens een gratis intakegesprek. Daarnaast werken al onze juristen tegen een vast tarief per zaak. Je hoeft dus niet bang te zijn voor vervelende verrassingen achteraf.

Start met een gratis intake. Laat je helpen door een Leggle jurist. Zoek het rechtsgebied waarin jouw vraag of probleem zich voordoet en kies de jurist die bij jou past. Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis!

Laat het er niet bij zitten

Vraag een jurist om advies.

Als je niet op tijd actie onderneemt, kunnen de problemen alleen maar groter worden.

Mediation

Steeds vaker worden juridische problemen opgelost met hulp van een mediator. Dat kan bij bijna elk type zaak, zolang beide partijen hiermee instemmen. Mediation kan effectief zijn bij echtscheidingen en burenruzies, maar bijvoorbeeld ook bij een strafzaak. Het grote voordeel is dat de relatie tussen jou en de tegenpartij (enigszins) goed blijft. Als het om je buren gaat is dat heel wat waard. Daarnaast is mediation vaak sneller en scheelt het over het algemeen flink in de kosten – want die kan je delen met de tegenpartij.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

rechtswinkel tilburg

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie