Rechtswinkel Nijmegen: kies je jurist voor een gratis intake

Rechtshulp in Nijmegen

Je woont in Nijmegen en hebt juridische hulp nodig. Qua rechtshulp heb je verschillende opties. Voor gratis juridisch advies kan je naar een Wetswinkel, Rechtswinkel of Het Juridisch Loket. Bij de Rechtswinkel Nijmegen kunnen ze vertellen wat jouw rechten en plichten zijn. Ook kunnen ze een juridische brief voor je schrijven of bellen met de tegenpartij. Het traject bij een rechtswinkel kan soms wel weken duren. En vaak wordt je uiteindelijk alsnog doorverwezen naar een jurist of advocaat. Zoek je jouw jurist bij Leggle, dan weet je zeker dat je de iemand inschakelt die ervaring heeft met jouw type zaak.

Je kan natuurlijk ook direct een jurist of advocaat zoeken – zonder tussenkomst van de Rechtswinkel Nijmegen. Dat kan er een uit Nijmegen zijn, maar ook uit een andere plaats in Nederland. De beste advocaat voor jouw probleem hoeft namelijk niet per se bij je om de hoek te zitten. Zoek hem daarom via Leggle. Heb je eenmaal een goede jurist gevonden, dan kun je hem altijd eerst even spreken tijdens een gratis intake. Daarna beslis je samen om jouw zaak wel of niet op te pakken.

Een conflict op je werk, wat nu?

Binnen 1 werkdag weten wat de mogelijkheden zijn?

Een ding is zeker: of je baan nu op het spel staat of niet, je werkplezier is in het geding. Hoe eerder je advies inwint, hoe beter.

Wat doet de Rechtswinkel Nijmegen

De Rechtswinkel Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie waar rechtenstudenten gratis (of voor een laag bedrag) juridisch advies geven. Er werken hier ongeveer 20 studenten uit verschillende jaargangen en afstudeerrichtingen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze geven vooral advies over zaken als burenrecht, huurrecht en contracten. Voor gratis juridisch advies kan je naar een inloopspreekuur gaan of met ze bellen. Bij deze inloopspreekuren kun je gewoon binnenlopen. Ze vinden plaats bij de Rechtswinkel Nijmegen-Oost op maandag en woensdag van 19:00-20:00 uur en op zaterdag van 10.30-12.00 uur. De Rechtswinkel Nijmegen kan, naast advies geven, ook helpen met het schriftelijk of telefonisch onderhandelen met de tegenpartij. Als het nodig is zal de rechtswinkel je daarna alsnog doorverwijzen naar een jurist, advocaat of mediator.

rechtswinkel-nijmegen

Leggle is jouw online Rechtswinkel

Zoek je een goede jurist die jou kan helpen bij je probleem? Bij Leggle ben je aan het juiste adres. Hier vind je snel de beste jurist of advocaat voor jouw probleem. Je kan ze eenvoudig vergelijken op basis van prijs, ervaring en reviews. Al onze juristen hebben een profiel waar ze meer over zichzelf vertellen. Ze weet je precies met wie je in zee gaat. Je wilt namelijk wél dat je een deskundige inschakelt die bij jou en jouw zaak past. Heb je de juiste jurist gevonden? Dan kun je hem altijd eerst even spreken tijdens een gratis intake. Besluit je samen jouw zaak op te pakken, dan weet je van tevoren wat de kosten daarvoor zullen zijn. Zonder verrassingen achteraf.

Jouw jurist, advocaat of mediator heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, vaste prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.  Zoek het rechtsgebied waarin jouw vraag of probleem zich voordoet en kies de jurist die bij jou past. Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis!

Laat het er niet bij zitten

Vraag nu een jurist om advies

Als je niet op tijd actie onderneemt, kunnen je problemen alleen maar groter worden.

Mediation

Je hebt niet altijd een advocaat nodig. Soms kun je jouw zaak ook oplossen door middel van mediation. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar zorg ook dat de relatie tussen beide partijen goed blijft. Gaat het om je buren of je ex, dan is dat heel wat waard. Maar zelfs bij een strafzaak kan mediation werken. Je zoekt samen naar een oplossing waar je beide mee kunt leven. Daardoor is een slepende rechtszaak niet meer nodig.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie