Rechtswinkel Arnhem ∙ Kies je jurist voor een gratis intake!

Ik heb een juridisch probleem

Iedereen loopt weleens tegen een juridisch probleem aan. Dat kan van alles zijn: je baas wil je op staande voet ontslaan, je gaat scheiden of je hebt iets gekocht wat niet aan de verwachtingen voldoet. Dat is heel vervelend. Zaak is om nu zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hoe langer je wacht, hoe groter de problemen vaak worden. Maar waar begin je? Dit 3-stappenplan helpt je op weg.

Stap 1. Lees je in

Iets is een juridisch probleem als het te maken heeft met wetten en regels. Als je zo’n probleem hebt, is het handig om je eerst in te lezen. Op die manier weet je (ongeveer) wat de regels zijn en hoe de oplossing eruit zou kunnen zien. Op onze juridisch advies pagina’s kan je veel informatie vinden. Wie zich goed inleest, weet beter waar hij het over heeft als hij in gesprek gaat met een jurist.

Stap 2. Juridisch advies (bijv. bij Rechtswinkel Arnhem)

Heb je een juridisch probleem dat je niet zelf kan oplossen? Dan heb je juridisch advies nodig. Voor gratis advies kan je naar een Wetswinkel, Rechtswinkel of Juridisch Loket. Ga bijvoorbeeld naar het inloopspreekuur van Rechtswinkel Arnhem. Een andere optie: zoek direct jouw jurist of advocaat bij Leggle. Dat scheelt veel tijd en je wordt door Rechtswinkel Arnhem vaak tóch doorverwezen naar een jurist of advocaat. Je kunt jouw Leggle jurist altijd eerst van tevoren spreken tijdens een gratis intakegesprek.

Stap 3. Jurist inhuren via Leggle

Wil je jouw probleem zo snel mogelijk oplossen, stap dan direct naar een jurist of advocaat. Die kan verschillende dingen voor je doen: advies geven, een juridische brief schrijven, onderhandelen met de (advocaat van de) tegenpartij of -in het uiterste geval- procederen bij de rechter. Kunnen jij en de tegenpartij nog enigszins met elkaar praten, dan kun je ook kiezen voor mediation.

Een conflict op je werk, wat nu?

Jouw probleem, zo snel mogelijk opgelost

Tijdens een gratis intake kan ik je adviseren hoe je dit probleem het beste kan oplossen en vertel ik wat ik precies voor jou kan doen.

Wat doet de Rechtswinkel Arnhem

De Rechtswinkel Arnhem is een (vrijwilligers)organisatie die gratis juridisch advies geeft. De vrijwilligers van zo’n rechtswinkel zijn meestal rechtenstudenten. Ze verlenen deze diensten bijvoorbeeld om ervaring op te doen of uit idealisme. Als je een laag inkomen hebt kun je terecht bij de Rechtswinkel Arnhem. Zo kun je juridisch advies inwinnen, zonder dat je direct een advocaat hoeft in te huren. Rechtswinkel Arnhem houdt wekelijks inloopspreekuren waar je juridische vragen kunt stellen. Die zijn op maandag- en dinsdagavond om 19.00 tot 20.00 uur in de wijkposten Klarendal en Malburgen. Bedenk wel dat je hier meestal geen jurist te spreken krijgt die expert is in het rechtsgebied waarin jouw probleem zich bevindt.

Als je geen budget hebt om (direct) een jurist in het huren, is Rechtswinkel Alkmaar een goede eerste stap. Toch heb je voor de meeste juridische problemen uiteindelijk een jurist of advocaat nodig. Wacht je te lang met hulp zoeken, dan worden de problemen vaak alleen maar groter. Wil je direct een professionele jurist spreken? Zoek die dan bij Leggle. Tijdens een gratis intakegesprek vertelt hij precies welke stappen jij kan nemen.

rechtswinkel arnhem

Leggle is jouw online Rechtswinkel

Wil je direct goed juridisch advies krijgen van een jurist die gespecialiseerd is in jouw type zaak? Leggle is jouw hulplijn. Zoek de jurist die het beste bij jou (en je probleem) past en schakel die in. Onze juristen werken tegen een lager tarief en tegen een vast tarief per zaak. Je kunt jouw jurist inschakelen voor een eenmalig adviesgesprek. Zo heb je snel inzicht in je kansen en krijg je advies over de vervolgstappen. Als je wil kan jouw jurist het probleem volledig voor je uit handen nemen.

Start met een gratis intake. Laat je helpen door een Leggle jurist. Zoek het rechtsgebied waarin jouw vraag of probleem zich voordoet en kies de jurist die bij jou past. Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis!

Laat het er niet bij zitten

Vraag nu een jurist om advies

Als je niet op tijd actie onderneemt, kunnen je problemen alleen maar groter worden.

Mediator

Had je al aan mediation gedacht? Veel juridische problemen kunnen samen met een mediator worden opgelost. Jij en de tegenpartij proberen dan samen -zonder tussenkomst van de rechter-  een oplossing te vinden. Dat kan geld, tijd en stress schelen. Daarnaast blijft de relatie met de tegenpartij enigszins goed. Mediation kan bij bijna ieder probleem worden toegepast, zolang beide partijen hiermee instemmen. Bij een burenruzie en echtscheiding, maar bijvoorbeeld ook bij strafzaken.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

rechtswinkel arnhem

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie