Rechtswinkel Alkmaar: kies je jurist bij Leggle

Ik heb een juridisch probleem

Je hebt een juridisch conflict. Dat kan van alles zijn. Je wordt ontslagen op je werk, gaat scheiden, hebt ruzie met je buren of een conflict met de Gemeente of justitie. Wat het probleem ook is, jij hebt juridische hulp nodig. En wel zo snel mogelijk.

rechtswinkel-alkmaar

Hoe langer je het erbij laat zitten, hoe groter het probleem vaak wordt. Daarom is het verstandig om uit te zoeken welke stappen je kunt nemen.

1. Lees je in

Soms is de kwestie eenvoudiger dan je denkt en kun je het zelf oplossen. Kijk bij onze juridisch advies pagina’s, daar vind je veel nuttige informatie en tips. Het is in ieder geval goed om jezelf eerst in te lezen voordat je hulp inschakelt. Zo kun je jouw jurist kritische vragen stellen en begrijp je sneller waar hij het over heeft.

2. Gratis juridisch advies (bijv. bij Rechtswinkel Alkmaar)

Heb je juridisch advies nodig, maar heb je geen geld om gelijk een goede jurist in te huren? Dan kun je eerst gratis juridisch advies inwinnen. Bijvoorbeeld bij de Rechtswinkel Alkmaar of het Juridisch Loket Alkmaar. Weet je (bijna) zeker dat je een jurist nodig hebt? Dan kun je gelijk jouw specialist zoeken op Leggle. Tijdens een gratis intake gesprek kan die precies vertellen wat de volgende stap moet zijn.

3. Jurist inhuren via Leggle

Een jurist of advocaat kan verschillende dingen voor je doen. Hij kan je voorzien van (eenmalig) advies, een juridische brief schrijven, onderhandelen met de (advocaat van de) tegenpartij of procederen bij de rechter. In de meeste gevallen komt het overigens niet tot. Een andere optie is kiezen voor mediation.

Een conflict op je werk, wat nu?

Binnen 1 werkdag weten wat de mogelijkheden zijn?

Een ding is zeker: of je baan nu op het spel staat of niet, je werkplezier is in het geding. Hoe eerder je advies inwint, hoe beter.

Hoe vind ik de juiste rechtshulp in Alkmaar?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je rechtshulp nodig hebt. Is het een eenvoudig probleem, dan is gratis advies misschien genoeg. Daarvoor kun je terecht bij de Rechtswinkel Alkmaar. Het kan ook zo zijn dat je een jurist, advocaat of mediator zoekt. Wanneer heb je wie nodig? En waar vind je die?

  • Gratis juridisch advies: daarvoor kun je naar de Rechtswinkel Alkmaar of het Juridisch Loket. Ook kan je online juridisch advies vinden op onze website.
  • Jurist: voor de meeste juridische problemen kun je een jurist inhuren. Die kan juridisch advies geven, een juridische brief of contract opstellen en onderhandelen met de tegenpartij. En vergis je niet: een goede jurist heeft evenveel knowhow als een advocaat. Ook mag een jurist voor je procederen bij de kantonrechter.
  • Advocaat: voor alle andere zaken bij rechtbank en familiezaken kun je een advocaat inschakelen. En dat hoeft niet per se een advocaat in Alkmaar te zijn.
  • Mediaton: een mediator helpt jou en de tegenpartij om je jullie conflict samen in goed overleg op te lossen. Dat scheelt kosten en zorgt dat jullie relatie goed blijft.

Jouw jurist, advocaat of mediator heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, vaste prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

hat-2

Lees ook:
Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Wat doet de Rechtswinkel Alkmaar?

In Alkmaar vind je meerdere Rechtswinkels. Een rechtswinkel is een (vrijwilligers)organisatie die tegen een laag tarief juridisch advies geeft. De vrijwilligers van zo’n rechtswinkel zijn meestal rechtenstudenten. Zij verlenen deze diensten bijvoorbeeld om ervaring op te doen of uit idealisme. Als je een laag inkomen hebt kun je terecht bij de Rechtswinkel Alkmaar. Zo kun je juridisch advies inwinnen, zonder dat je direct een dure advocaat hoeft in te huren. Rechtswinkel Alkmaar is dus een laagdrempelige manier om hulp te krijgen bij eenvoudige zaken.

Leggle is jouw online Rechtswinkel

Wil je weten welke gerechtelijke stappen je kunt nemen? Je kunt jouw probleem altijd voorleggen aan een jurist of advocaat van Leggle. Tijdens een gratis intakegesprek kan jouw jurist vertellen wat hij voor je kan doen. Je zit dan nog nergens aan vast. Vervolgens bepaal je samen of je de zaak wilt voorzetten. Voordeel is dat jouw jurist nu direct voor je aan de slag kan gaan. Je hoeft dus niet eerst te worden doorverwezen via de Rechtswinkel Alkmaar. Bij complexere zaken is het sowieso verstandig om een jurist of advocaat in te huren. Alle Leggle juristen werken tegen een vaste prijs, zodat je precies weet wat de kosten zullen zijn. Zonder verrassingen achteraf!

Laat het er niet bij zitten

Vraag nu een jurist om advies

Als je niet op tijd actie onderneemt, kunnen je problemen alleen maar groter worden.

Mediation

Je hebt niet altijd een jurist of advocaat nodig. Sommige conflicten kunnen ook worden opgelost met mediation. Dit wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Het scheelt niet alleen in de kosten, maar zorgt ook dat de relatie tussen de partijen goed blijft. Je gaat bij mediation met de tegenpartij in gesprek onder begeleiding van een mediator. Natuurlijk moeten jullie hier wel allebei mee instemmen. Een mediator is neutraal en helpt om samen tot een goede oplossing te komen. De kosten kunnen jullie delen.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie