Juridisch loket Alkmaar: kies je jurist voor een gratis intake

Gratis juridisch advies

Bij het Juridisch Loket Alkmaar kan je gratis juridisch advies inwinnen. Het Juridisch Loket is een gesubsidieerde instelling waar je in eerste instantie gratis juridisch advies krijgt. Het Juridisch Loket zal je slechts adviseren en verwijst je -als dat nodig is- altijd door naar een jurist of advocaat. Het gehele traject van advies naar directe actie kan zo wel weken duren. Vaak is die periode te lang en is je juridische positie al verslechterd.

Er zijn ook andere wegen die naar Rome leiden. Voor de meeste juridische problemen heb je een jurist of advocaat nodig. Bij Leggle vind je snel een jurist die gespecialiseerd is in jouw type zaak. Zo weet je zeker dat je advies krijgt waar je écht wat aan hebt. Onze juristen en advocaten werken tegen een vaste prijs en kunnen direct actie ondernemen. En daarnaast: je kan jouw jurist altijd van tevoren spreken tijdens een gratis intakegesprek.

Heb je een juridisch probleem?

Jouw probleem, zo snel mogelijk opgelost

Tijdens de gratis intake kan ik jou adviseren hoe je dit probleem het beste kan oplossen en vertel ik wat ik voor jou kan doen.

Juridisch Loket Alkmaar

In bijna iedere stad is een Juridisch Loket te vinden, waaronder in Alkmaar. In totaal zijn er zo’n 30 Juridische Loketten verspreid door heel Nederland. Het Juridisch Loket Alkmaar is een gesubsidieerde instelling die je kan voorzien van gratis advies. Je kan er terecht met vragen over wonen en buren, werk en inkomen, familie en relaties, aankopen en garantie, en schulden en incasso. Voor vragen over vermogensrecht, zakelijke kwesties, pacht of verhuur van onroerend goed en dergelijke hoef je niet naar het Juridisch Loket Alkmaar te gaan. Daar kunnen ze je niet mee helpen.

Juridisch Loket Alkmaar Adres
Noorderkade 116
1823 CJ Alkmaar
Juridisch Loket Alkmaar Telefoon
0900 8020
(€0,25 p/m)

Advies bij vermogensbeheer

Sta sterker met een Leggle jurist bij de hand.

Je wilt je vermogen deels uit handen geven, of je vermogen wordt al voor je beheerd. Daar komen veel kanttekeningen bij kijken. 

Inloopspreekuur Juridisch Loket Alkmaar

Vroeger wilde het Juridisch Loket dat iedereen eerst telefonisch contact opnam voor het juridische inloopspreekuur. Omdat dit voor sommigen lastig is, heeft het Juridisch Loket tegenwoordig een inloopspreekuur. Het inloopspreekuur van het Juridisch Loket Alkmaar is op woensdag van 09.00 tot 11.00 uur. Je kan ze ook bellen voor juridisch advies, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Leg jouw situatie voor

Wanneer kan ik je bellen?

Je weet dan in 1 gesprek wat jouw mogelijkheden zijn. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

Doorverwijzing door het Juridisch Loket Alkmaar

Voor eenvoudige problemen is een bezoek aan het Juridisch Loket Alkmaar soms genoeg. Daar kunnen ze vertellen wat jouw rechten zijn en hoe je het probleem zelf zou kunnen oplossen. Maar meestal zal het Juridisch Loket je tóch doorverwijzen naar een jurist of advocaat. Daarom kan je net zo goed gelijk een goede jurist of advocaat zoeken. Zo spreek je tenminste direct met iemand die gespecialiseerd is in jouw type zaak. Bij Leggle heb je die jurist of advocaat zo gevonden. En wees niet bang: je zit nooit direct ergens aan vast. Je kan jouw jurist altijd eerst even spreken tijdens een gratis intake. Zo weet je wat hij voor je kan doen -bijvoorbeeld advies geven, een brief schrijven, onderhandelen of procederen- en hoeveel jij daaraan kwijt bent.

juridisch-loket-alkmaar

Misschien denk je bij juridische hulp meteen aan een advocaat. Het is dan handig om te weten dat je veel zaken ook af kan met een ‘gewone’ jurist. Die is net zo goed en het kan aanzienlijk in de kosten schelen. Een andere optie is mediation.

Zoek een jurist of advocaat in Alkmaar

Misschien ben je al bij het Juridisch Loket Alkmaar geweest. Zij hebben je geadviseerd om een advocaat in te schakelen. Of je staat nog helemaal aan het begin van jouw juridische traject. Om erachter te komen of je een jurist of advocaat nodig hebt, hoef je niet per se naar het Juridisch Loket Alkmaar. Een Leggle jurist kan je dit ook vertellen. Wil je je eerst inlezen? Op onze website vind je een pagina met gratis juridisch advies over tal van onderwerpen. Waarom kiezen voor Leggle?

  • Pure specialisten. Het Nederlands recht is veelzijdig en complex. Zelfs een jurist kan onmogelijk overal kennis van hebben. Daarom beperken Leggle juristen zich tot een paar terreinen waar ze dan echt expert op zijn.
  • Gewoon goed. Bij Leggle zijn we wars van opsmuk. Hou je van suits en glazen torens? Begin je zoektocht dan hier. Hou je meer van down to earth en informeel? Leggle juristen zijn gewoon goed.
  • Click en klik. Wij vinden het belangrijk dat het goed klikt. Daarom vertellen juristen meer over zichzelf op hun profiel bij Leggle. Pas je bij elkaar, werk je prettiger samen en bereik je sneller en beter resultaat.

We gaan scheiden

Dit moet je allemaal regelen

Bij een echtscheiding heb je uiteindelijk altijd een advocaat nodig.

Wat kost juridische hulp?

Wist je dat een jurist helemaal niet duur hoeft te zijn? Soms is je probleem met een eenmalig advies of een stevige juridische brief al opgelost. Als je gelijk krijgt, kan de hulp van een jurist je zelfs geld opleveren. Heb je de rechtszaak gewonnen? Dan kán de rechter zelfs beslissen dat de tegenpartij jouw gemaakte kosten moet betalen.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

juridisch loket alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar het Juridisch Loket Alkmaar, maar ook direct een mediator, jurist of advocaat inschakelen. Die kan ervoor zorgen dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridisch probleem
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie