Vechtscheiding? Schakel juridische hulp in! ∙ Leggle

Wat is een vechtscheiding?

vechtscheiding

Een echtscheiding verloopt bijna nooit vlekkeloos. Er zijn bijna altijd wel wat struikelblokken waar exen tegenaan lopen. Toch lukt het de meeste mensen, vaak met de hulp van een scheidingsmediator, om samen een echtscheidingsconvenant op te stellen. Bij een vechtscheiding komen ex partners recht tegenover elkaar te staan. Ze worden het niet met elkaar eens en nemen een eigen advocaat in de arm (scheiden op tegenspraak). Meestal kunnen die advocaten samen wel tot goede afspraken komen. Het wordt erger als ex partners elkaar het leven zuur gaan maken. Ze schreeuwen, maken elkaar zwart of proberen de kinderen bij elkaar weg te houden. Een vechtscheiding zorgt vaak voor ellende. Daarnaast duurt het langer, kost het meer geld en kan het voor psychische (en soms zelfs lichamelijke) schade zorgen. Als beide partners lijnrecht tegenover elkaar staan, heeft dat vaak slepende rechtszaken tot gevolg. Sommige mensen kunnen zo wel jaren bezig zijn met hun scheiding.

Als de situatie uit de hand loopt

Ik sta aan jouw kant.

Stap dan tijdelijk even uit het contact en bepaal eerst wat de mogelijkheden zijn. Wat het beste is, voor wie. Korte en lange termijn.

Hoe ontstaat een vechtscheiding?

Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom een scheiding uitloopt op een vechtscheiding. Een scheiding brengt veel emoties met zich mee, wat kan leiden tot allerlei problemen. Beide ex partners gunnen elkaar niets meer en denken alleen aan hun eigen toekomst. Er zijn heel wat strijdpunten die voor problemen kunnen zorgen. Eén van de belangrijkste is geld. Jullie worden het bijvoorbeeld niet eens over de kinderalimentatie of partneralimentatie of de verdeling van schulden en vermogen. Ook de omgangregeling met de kinderen kan voor ruzie zorgen. De moeder wil bijvoorbeeld voorkomen dat de vader de kinderen nog ziet of wil hem het ouderlijk gezag ontnemen. Bedenk dat dit soort acties nooit in het belang zijn van jullie kinderen.

fixprice-2Ook interessant:
Hoe lang duurt een scheiding?

Wat te doen bij een vechtscheiding

Zodra je het vermoeden hebt dat jouw scheiding gaat uitlopen op een vechtscheiding, moet je direct juridische hulp inschakelen. Als je er op tijd bij bent kan het nog lukken om je ex partner om de tafel te krijgen en er samen uit te komen. Met de hulp van een goede mediator lukt het soms nog een vechtscheiding te voorkomen. Zodra beide ex partners lijnrecht tegenover elkaar staan, heeft mediation weinig zin meer. Jullie zullen dan beide een advocaat in de arm moeten nemen. Zoek tijdig hulp, want de emoties kunnen hoog oplopen. Stel bij een scheiding altijd het belang van jullie kinderen voorop.

Je advocaat zal zich puur en alleen inzetten voor jouw belangen. Hij zal proberen om met de andere advocaat  tot overeenstemming te komen. Lukt dat niet, dan zal hij vechten in de rechtbank voor jouw belang. Zorg dat je een goede advocaat in de arm neemt, die echt een oplossing wil vinden en wil helpen om de scheiding af te ronden. Zo’n écht goede advocaat heb je bij Leggle zo gevonden..

Knallende ruzie met je ex-vrouw of ex-man

Met dit handboek ken je je positie en sta je sterker.

Download nu gratis

Vechtscheiding voorkomen

Probeer zoveel mogelijk een vechtscheiding te voorkomen. Dat is niet makkelijk, want bij eens scheiding spelen emoties een grote rol. Er is vaak sprake van boosheid, teleurstelling en verdriet. Toch is het in ieders belang om de scheiding zo snel mogelijk af te ronden. Op die manier kun je het achter je laten en verder gaan met je leven. Het voorkomen van een vechtscheiding begint al bij de scheidingsmelding: het moment dat de ene partner aan de ander vertelt dat hij wil scheiden. Als dit goed wordt gedaan kan dat al veel problemen voorkomen. Bedenk dat het voor de ander een schok kan zijn en er tijd nodig is om de scheiding te accepteren. Probeer daarnaast emoties en zakelijke onderwerpen zoveel mogelijk te scheiden. Zodra je beseft dat jullie en samen niet uit gaan komen, is het nodig om hulp in te schakelen. Probeer het liefst eerst scheidingsmediation. Zit dat er niet in, dan heb je een familierecht advocaat nodig.

Dreigt jouw scheiding uit te lopen op een vechtscheiding? Schakel direct juridische hulp in! Vind hier jouw advocaat.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij vechtscheiding

Wat kan je zelf doen bij een vechtscheiding

  • Schakel bij een vechtscheiding, direct juridische hulp in.
  • Probeer emoties en zakelijke onderwerpen te scheiden.
  • Heb je kinderen, houd ze buiten jullie conflict.

Zo werken wij voor jou:

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Echtscheiding, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij echtscheiding
  • Probeer emoties en zaken te scheiden
  • Regel zoveel mogelijk in overleg
  • Zet het belang van je kinderen bovenaan