Mijn vrouw wil scheiden, wat zijn mijn rechten? ∙ Leggle

Help! Mijn vrouw wil scheiden, maar ik niet

Als je vrouw wil scheiden maar jij niet, is dat een moeilijke situatie. Het eerste wat je moet doen is praten. Je kan op die manier proberen om het huwelijk nog te redden. Is je vrouw vastbesloten? Dan kan je maar beter actie ondernemen. In dat geval komt de scheiding er uiteindelijk toch. Probeer ruzie te voorkomen en ga samen met een mediator om de tafel. Die helpt jullie om de problemen te bespreken en samen een goede oplossing te zoeken.

Mediation is de beste optie

Hoe eerder, hoe beter

In gesprek gaan is altijd de beste optie. Ik help jullie om de samen de situatie te bespreken en een goede oplossing te vinden.

En de kinderen dan?

Zijn er kinderen in het spel? Dan maakt dat de situatie extra ingewikkeld. Jij bent misschien bang dat je jouw kinderen straks niet meer ziet. Probeer er in overleg met je vrouw uit te komen. Op die manier heb je meer kans op een co ouderschap of goede omgangsregeling. Stel het belang van je kinderen voorop en probeer samen te zoeken naar een oplossing die het beste is in deze situatie. Een mediator kan daarbij helpen.

Je vrouw gaat vreemd en wil scheiden. En jij ziet je kinderen straks nauwelijks meer. Dat kan je niet laten gebeuren. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk een advocaat in de arm te nemen.

Als een scheiding onvermijdelijk is

Bepaal dan met dit handboek je positie.

Download nu gratis

Ken je rechten

Misschien denk je dat het inhuren van een advocaat de scheiding alleen maar dichterbij brengt. Dat is niet zo. Als je vrouw wil scheiden, zal zij de scheiding ook doorzetten. Heb jij zelf geen advocaat maar je vrouw wel, dan kom jij er straks alleen maar slechter uit. Er zijn genoeg voorbeelden waarin de vrouw de scheiding al helemaal heeft uitgestippeld en de man te laat een advocaat inhuurt. Wordt het een scheiding op tegenspraak, dan sta jij al met 1-0 achter. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van een advocaat. Ook als je kiest voor mediation, kan een eigen advocaat jou daarnaast nog adviseren over je rechten.

Wat zijn mijn rechten?

Ik kan je dat dat vertellen

Je vrouw wil scheiden, maar jij niet. Een advocaat staat aan jouw kant en komt op voor je rechten.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

leggle-Illustratie-man

Wat te doen bij echtscheiding

  • Stuur een brief waarin je duidelijk meldt vanaf welke datum de samenleving volgens jou is beëindigd.
  • Probeer emoties en zakelijke onderwerpen te scheiden.
  • Heb je kinderen, houd ze buiten jullie conflict.
  • Probeer zoveel mogelijk zelf te regelen in overleg, dat scheelt je behoorlijk in de kosten.

Zo helpen wij jou:

Ruzie met je buren over een erfdienst? De regels zijn ingewikkeld en iedere situatie is anders. Wil je weten wat je rechten zijn? Vraag een jurist om hulp. Jouw burenrecht jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij echtscheiding
  • Probeer emoties en zaken te scheiden
  • Regel zoveel mogelijk in overleg
  • Zet het belang van je kinderen bovenaan