Familierecht advocaat: top 10 beste advocaten ∙ Leggle

Personen- en familierecht

Juridisch gezien spreken we over het  personen- en familierecht. Dit is een rechtsgebied waarbij het gaat om grote materiële en immateriële belangen. Financiële en zakelijke belangen staan soms lijnrecht tegenover emotie. Goede juridische bijstand is bij dit soort zaken daarom extra belangrijk. Het kan gaan om zaken omtrent:

Wanneer schakel je een familierecht advocaat in?

Het personen- en familierecht omvat veel soorten zaken. Het gaat altijd om problemen waarbij je al gauw emotioneel betrokken bent. Juist daarom is het belangrijk om snel juridische hulp in te schakelen. Dat helpt om de zakelijke en emotionele kant zoveel mogelijk gescheiden houden. Er zijn twee opties: een familierecht advocaat of een mediator. Kunnen jij en de tegenpartij nog met elkaar praten, dan is mediation vaak de beste optie. Zo kan je samen een oplossing vinden en de relatie herstellen.

Lukt praten niet meer? Dan heb je een familierecht advocaat nodig. Bij een echtscheiding kan je samen één advocaat inhuren, of beiden een eigen advocaat (scheiden op tegenspraak). Je hebt hiervoor een echtscheidingsadvocaat nodig.

Top 10 beste advocaten familierecht

Het familierecht is heel breed. Zoek daarom het liefst een familierecht advocaat die gespecialiseerd is in jouw type zaak. Bij een erfenis komen namelijk andere aspecten kijken dan bij een echtscheiding. Bij Leggle vind je de eenvoudig de beste advocaten voor jouw probleem. Bekijk hier bijvoorbeeld de top 10 familierecht advocaten bij een echtscheiding.

We gaan scheiden

Ik ben jouw advocaat

Leg je probleem voor aan ėėn van de specialisten van Leggle.

Advocaat internationaal familierecht

Gaat het om buitenlands familierecht? Dan heb je daar een advocaat voor nodig die hierin is gespecialiseerd. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden terwijl je in het buitenland woont. In het buitenland gelden andere wetten en regels dan in Nederland. Je hebt hiervoor een advocaat nodig die hier een specialisatie in heeft. Bekijk hier onze advocaten internationaal familierecht.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

leggle-Illustratie-man

Wat te doen bij echtscheiding

  • Stuur een brief waarin je duidelijk meldt vanaf welke datum de samenleving volgens jou is beëindigd.
  • Probeer emoties en zakelijke onderwerpen te scheiden.
  • Heb je kinderen, houd ze buiten jullie conflict.
  • Probeer zoveel mogelijk zelf te regelen in overleg, dat scheelt je behoorlijk in de kosten.

Zo helpen wij jou:

Ruzie met je buren over een erfdienst? De regels zijn ingewikkeld en iedere situatie is anders. Wil je weten wat je rechten zijn? Vraag een jurist om hulp. Jouw burenrecht jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij echtscheiding
  • Probeer emoties en zaken te scheiden
  • Regel zoveel mogelijk in overleg
  • Zet het belang van je kinderen bovenaan