Echtscheidingsadvocaat: top 10 beste advocaten

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Jullie gaan scheiden. Er zijn twee verschillende opties bij het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat. De optie die je de meeste kosten gaat besparen is het nemen van een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat die voor jou en je ex een echtscheidingsverzoek opstelt en indient.

Zijn jij en je ex het niet eens met bepaalde afspraken of wil slechts één van de twee een echtscheiding? Dan is het beter om beiden een individuele echtscheidingsadvocaat te nemen. De onderhandelingen lopen dan via jullie advocaten. De individuele advocaat zal zich dan alleen voor jouw belangen inzetten en niet voor die van je ex.

Ik ben jouw advocaat

Samen jouw zaak bespreken?

Voor een goede echtscheidingsadvocaat hoef je niet langer te zoeken. Bij Leggle vind je beste advocaten die er zijn. Tegen een vaste prijs en zonder verrassingen achteraf. Het eerste gesprek is gratis!

Scheiden op tegenspraak

Is de situatie dat jullie beiden een individuele advocaat kiezen? De gebruikelijke manier van procederen is dan scheiden op tegenspraak. Dit verloopt in het begin schriftelijk. Hierna volgt een zitting bij de rechtbank waarna er een uitspraak zal worden gedaan.

 1. Verzoekschrift door jou of je ex (start)
 2. Verweerschrift door de andere partij (uiterlijk 8 weken later)
 3. Mondelinge behandeling met advocaten en partijen (rond de 3-7 maanden later)
 4. Uitspraak van de rechtbank (tussen de 1-6 maanden na de zitting)

Dit is heel simpel de procedure van een echtscheiding (als geen van beiden een eenzijdig verzoek doet aan de rechtbank). In totaal is de totale duur tussen de 6 en 15 maanden. Uiteraard zal de duur van een echtscheiding op tegenspraak per situatie verschillen.

Een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat

Een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat staat voor beide partijen in de scheiding. Jij en je ex maken hierbij gezamenlijk afspraken. De advocaat geeft aan welke mogelijkheden er zijn en controleert of er over belangrijke zaken afspraken zijn gemaakt. Bijvoorbeeld over je pensioen, partneralimentatie of kinderalimentatie, de woning en eventueel afspraken over de kinderen. Alle afspraken zullen aan de wet én aan jouw eigen wensen moeten voldoen.

Scheiden zonder echtscheidingsadvocaat

Als je gaat scheiden denk je al snel dat er een echtscheidingsadvocaat bij betrokken moet worden. Als jij en je ex apart van elkaar een advocaat inschakelen, ontstaat vaak een langdurige strijd om bepaalde zaken, zoals jullie kinderen en de alimentatie. Het is ook mogelijk om te scheiden zonder advocaat. In veel gevallen is een mediator een betere keuze. Die bemiddelt tussen de belangen van jullie beiden en zorgt dat de communicatie vlot verloopt. Het doel is dat beide partijen zich goed kunnen vinden in de gemaakte afspraken.

Mediation

Wanneer kan ik je bellen?

Liever scheiden via mediation? Ik kan jou vrijblijvend vertellen hoe dat in zijn werk gaat.

Top 10 beste echtscheidingsadvocaten

Iedere scheiding is anders. Heb je specifieke vragen en wil je direct een echtscheidingsadvocaat spreken? Zoek jouw advocaat bij Leggle. De kosten hangen onder andere af van de hoeveelheid ervaring die de advocaat heeft. Kijk bij je keuze naar de prijs, track-record en de reviews. Zo weet je zeker dat je beste advocaat kiest voor jouw probleem. Bekijk direct onze top 10 echtscheidingsadvocaten.

 

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

wat te doen bij echtscheiding

Wat te doen bij echtscheiding

 • Stuur een brief waarin je duidelijk meldt vanaf welke datum de samenleving volgens jou is beëindigd.
 • Probeer emoties en zakelijke onderwerpen te scheiden.
 • Heb je kinderen, houd ze buiten jullie conflict.
 • Probeer zoveel mogelijk zelf te regelen in overleg, dat scheelt je behoorlijk in de kosten.

Zo werken wij voor jou:

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van echtscheiding, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij echtscheiding
 • Probeer emoties en zaken te scheiden
 • Regel zoveel mogelijk in overleg
 • Zet het belang van je kinderen bovenaan