Echtscheiding kinderen: hoe pak je dat aan? · Leggle

Kinderalimentatie

Wanneer je tijdens een scheiding een goede relatie met je partner behoudt, kan je samen afspraken maken over kinderalimentatie. Als je er niet samen uitkomt, moet de rechter de hoogte van de alimentatie vaststellen na een scheiding. Schakel altijd een advocaat in die je kan informeren over kinderalimentatie. Een advocaat helpt je bij het berekenen van de kinderalimentatie.

echtscheiding-kinderen

Berekenen kinderalimentatie

Bij het berekenen van de kinderalimentatie houdt een advocaat rekening met de draagkracht en de gewenste bijdrage van beide ouders na de scheiding. Als je zeker wilt weten dat de berekening kinderalimentatie goed is, is het verstandig om een advocaat in te schakelen.

Ouderschapsplan

Het is belangrijk om te beseffen dat bij een echtscheiding kinderen ook het proces doorlopen. Zeker na de scheiding moeten de zaken rondom de kinderen goed geregeld zijn. Naast het berekenen van kinderalimentatie moet er ook een ouderschapsplan komen. Een ouderschapsplan is een concrete invulling van een omgangsregeling. In een ouderschapsplan staat de indeling over wanneer de kinderen bij de vader en bij de moeder zijn. Een ouderschapsplan zorgt ervoor dat tijdens en na het scheiden de kinderen voorop blijven staan.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij echtscheiding kinderen

Wat kan je zelf doen bij een echtscheiding

  • Stuur een brief waarin je duidelijk meldt vanaf welke datum de samenleving volgens jou is beëindigd.
  • Probeer emoties en zakelijke onderwerpen te scheiden.
  • Houd je kinderen buiten jullie conflict.
  • Probeer zoveel mogelijk zelf te regelen in overleg, dat scheelt je behoorlijk in de kosten.

Zo werken wij voor jou:

We geloven dat je met een slim platform juridische hulp bereikbaar kan maken. Als je een probleem hebt op het gebied van Echtscheiding, dan helpen we je snel aan een jurist of advocaat. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij echtscheiding
  • Probeer emoties en zaken te scheiden
  • Regel zoveel mogelijk in overleg
  • Zet het belang van je kinderen bovenaan