Ontbinding koopovereenkomst: kan dat? · Leggle

Aankoop terugdraaien

Je hebt een auto of wasmachine gekocht, maar je bent er niet tevreden mee. Je wilt de aankoop annuleren (ontbinding koopovereenkomst). Een online bestelling terugdraaien kan altijd, je hebt namelijk een bedenktijd van 14 dagen. Voor een aankoop in de winkel geldt in principe: koop is koop. Als een product niet goed is, dan kun je teruggaan naar de winkel. Heb je het een paar keer laten repareren, maar werkt het nog steeds niet goed? Of wil de verkoper het probleem niet oplossen? Dan mag je de koopovereenkomst ontbinden.

Tip: Wil je een koopovereenkomst ontbinden? Kijk dan eerst wat de algemene voorwaarden van de winkel zijn.

ontbinding koopovereenkomst

Eerst herstel of vervanging

Een ontbinding koopovereenkomst (ná de bedenktijd) kan niet zomaar. In het consumentenrecht zijn hier speciale regels over. Koop je een auto van een professionele verkoper, dan kun niet zomaar je geld terug eisen. Ook niet als er iets aan mankeert. Je moet de verkoper namelijk de kans geven om de fout te herstellen. Hij kan de auto in dit geval repareren of een vervangende auto aanbieden. Die vervangende auto moet wel hetzelfde zijn als de auto die je hebt gekocht. Een andere kleur of model, hoef je natuurlijk niet te accepteren. Lukt het de verkoper niet om de fout te herstellen of doet hij er geen moeite voor? Dan kun je verdere stappen nemen voor onbinding koopovereenkomst.

Hoe zit het met de aankoop van een paard? Ook dan gelden in principe dezelfde regels. Raakt het paard kreupel, wordt het ziek of voldoet het niet aan je verwachtingen? Vraag dan een jurist naar de mogelijkheden voor ontbinding koopovereenkomst paard.

Wanneer is ontbinding koopovereenkomst mogelijk?

Als je iets koopt, zit je daar in principe aan vast. Je gaat een koopovereenkomst aan met de verkoper. De koop is gesloten op het moment dat je het aanbod van de verkoper aanvaardt, of dat nu mondeling is of schriftelijk. Om een aankoop ongedaan te maken, moet het product ondeugdelijk zijn. Dat wil zeggen, dat het product binnen een bepaalde periode kapot is gegaan, buiten je schuld om. Maar dan nog moet je een verkoper de kans geven, de fout te herstellen. Je kan een koopovereenkomst ontbinden, als:

  • je de verkoper de kans hebt gegeven om het product te repareren of vervangen.
  • de verkoper het product niet kan of wil repareren of vervangen binnen een bepaalde tijd.
  • je het product al een paar keer hebt laten repareren, maar het werkt nog steeds niet goed.
  • het product een grote fout heeft en de verkoper lost het probleem niet op.

In sommige gevallen kan er sprake zijn van verborgen gebreken, non conformiteit of dwaling. De verkoper wist al van te voren, dat het product niet was wat jij er van verwachtte. Hij heeft het je dus laten kopen met onjuiste informatie. Ook zeer ernstige gebreken – die zorgen dat je het product niet kan gebruiken – kunnen een reden zijn tot ontbinding koopovereenkomst.

Verborgen gebreken

Je koopt een tweedehands auto, maar die blijkt een gebrek te hebben. Dit gebrek was al vóór de koop aanwezig. Wanneer de verkoper dit wist en het bewust heeft verzwegen, kan dat een reden zijn voor ontbinding koopovereenkomst. Het moet dan wel zo zijn, dat de gebreken voor jou als koper redelijkerwijs niet zichtbaar waren. Was de aankoop bij een bedrijf, dan moet de verkoper aantonen dat er geen gebreken waren. Koop je van een particulier? Dan moet je zelf bewijs leveren dat het gebrek er al vóór de koop was. Je hebt in dit geval 6 maanden de tijd om bij de verkoper het aankoopbedrag terug te eisen.

Kun je bewijzen dat zeer ernstige gebreken al vóór de koop aanwezig waren? Dan is er sprake van non conformiteit, ofwel ‘wanprestatie voor koopovereenkomsten’. Je hebt niet gekregen wat je met de verkoper hebt afgesproken. Daarbij maakt het niet uit of de verkoper op de hoogte was van de gebreken of niet. Een onafhankelijke expert kan beoordelen of er sprake is van zeer ernstige gebreken. Als koper kun je in dat geval de koop ontbinden, of herstel of vervanging vorderen.

Dwaling

Een andere reden tot ontbinding koopovereenkomst is dwaling. De verkoper heeft je zaken voorgespiegeld, die niet zo bleken te zijn. Een verkoper mag geen gebreken of kwaliteiten verzwijgen, waarvan hij weet dat die voor jou belangrijk zijn.

Heb je het vermoeden dat er sprake is van een verborgen gebrek, non-conformiteit of dwaling? Laat dit de verkoper dan (telefonisch én schriftelijk) weten. Vertel ook wat je van de verkoper verwacht. Wacht je hiermee te lang, dan loop je het risico dat de koop niet meer ontbonden kan worden. Het is in dit geval verstandig een jurist in te schakelen die hier verstand van heeft.

Ontbinding koopovereenkomst: hoe doe je dat?

Wil je een koopovereenkomst ontbinden? Dan doe je dat door de verkoper een brief te sturen. Dat kun je zelf doen of laten doen door een jurist. Laat in de aangetekende brief weten dat de verkoper het product niet heeft kunnen repareren. Of dat hij geen nieuw product wil geven. Vermeld duidelijk om welke koop het gaat: welk artikel, aankoopdatum, factuurnummer en dergelijke. Laat weten dat je de koop ongedaan wilt maken en wat de reden daarvoor is. Zeg in de brief dat je uiterlijk binnen twee weken een reactie verwacht.

Na ontbinding koopovereenkomst moet je het product teruggeven. Daarna kun je je geld terugkrijgen. Soms krijg je niet het hele bedrag terug, bijvoorbeeld als het product maar een kleine fout had en je het gewoon hebt kunnen gebruiken. Dit heet ook wel prijsvermindering.

Het kan zijn dat de verkoper je in plaats van geld, een tegoedbon wil geven. Dat hoef je niet te accepteren. Zeg dat je je geld terug wilt, daar heb je recht op.

Naar de rechter

Gaat de verkoper niet akkoord met de ontbinding koopovereenkomst? Dan moet je naar de rechter stappen om je geld terug te krijgen. De zaak komt voor de kantonrechter, ongeacht de prijs van je aankoop. Het is nu tijd om een jurist in te schakelen. Bij de rechter kun je eisen, dat de verkoper het product terugneemt en je geld teruggeeft. Soms kun je ook een schadevergoeding vragen. Zelfs als de verkoper het product heeft hersteld of vervangen, kun je recht hebben op schadevergoeding. Dat kan als er sprake is van gevolgschade: schade die je hebt geleden als gevolg van het gebrekkige product. Hierbij kun je denken aan bergingskosten, nadat een auto niet meer verder kon rijden.

Voldoet wat je hebt gekocht niet aan de verwachting of is wat je bestelde nooit geleverd? Probeer eerst zelf tot een oplossing te komen. Lukt dat niet, dan heb je jouw jurist bij Leggle zo gevonden.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij onbinding koopovereenkomst

Wat kun je zelf doen bij een probleem met een aankoop

  • Neem altijd eerst contact op met de verkoper.
  • Voor veel branches is er een geschillenregeling en vaak een commissie.
  • Verzamel zoveel mogelijk schriftelijke stukken, aankoopbewijs, pakbonnen en dergelijke.

Zo helpen wij jou:

Wil je een koop terugdraaien en doet de verkoper daar moeilijk over? Jij wilt nu het liefst zo snel mogelijk je geld terug. Vraag daarom een expert om hulp. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij problemen met aankopen
  • Bij online aankopen heb je 14 dagen recht op herroeping
  • Ruilen of terugbrengen is service van een gewone winkel
  • Koop is koop geldt nog altijd voor offline aankopen