Consumentenrecht · Wat zijn je rechten? · Leggle

Wat is het consumentenrecht?

Het consumentenrecht beschermt je bij de aankoop van producten en diensten. Als consument ben je in de regel ‘de zwakkere partij’ en daarom is het consumentenrecht er om je te beschermen. Deze regels geven aan wat je rechten en plichten zijn. Zo zijn er consumentenrechten wat betreft koop op afstand, colportage, energie- of telefoonabonnementen, verzekeringen en reizen.

Kopen via internet

Als je een product, dienst (zoals een abonnement) of een lening koopt dan heb je bepaalde rechten. Deze consumentenrechten verschillen wanneer je koopt in een winkel, op internet, telefonisch of aan de deur. Kopen via internet gebeurt steeds vaker en het is vast wel eens voorgekomen dat je een miskoop deed. Gelukkig heb je op alle internetaankopen een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Het is een van je consumentenrechten dat je het product dan gewoon mag retourneren en je je geld terug krijgt.

Sinds juni 2014 geldt de Europese richtlijn voor consumentenrecht. Door deze nieuwe regels word je als consument beter beschermt. Onder andere kopen via internet is daardoor een stuk veiliger geworden. 

Wettelijke bedenktijd

Als je iets koopt op afstand, dan heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat zijn bijvoorbeeld aankopen via internet, telefonisch of met een bestelbon. Als je het product retourneert, moet je je geld terug krijgen binnen 14 dagen. Bij de meeste webshops kun je je aankoop zonder problemen terugsturen. Als je iets koopt in de winkel, gelden er andere regels. Voor een aankoop in de winkel geldt namelijk geen bedenktijd. Koop is koop, afspraak is afspraak. Het hangt van de voorwaarden van de winkel af of je het product kan ruilen of terugbrengen.

Wettelijke garantie

De wettelijke garantie betekent dat je altijd recht hebt op een goed product. Als een product niet goed is, heb je recht op gratis reparatie, een nieuw product óf teruggave van het aankoopbedrag. Ontstaat er discussie over wat je kon verwachten van de aankoop en de uiteindelijke werking van het product? Dan kun je hulp vragen aan een jurist. Vaak is het versturen van een stevige juridische brief al voldoende om de winkelier op andere gedachten te brengen. Laat je nooit zomaar afschepen met algemene voorwaarden of garantieregels. Informeer je goed over je consumentenrechten en vraag eventueel een jurist of advocaat om hulp.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij consumentenrecht

Wat kun je zelf doen bij problemen met een aankoop?

  • Neem altijd eerst contact op met de verkoper.
  • Voor veel branches is er een geschillenregeling en vaak en commissie.
  • Verzamel zoveel mogelijk schriftelijke stukken, aankoopbewijs, pakbonnen en dergelijke.

Hulp bij consumentenrecht

Heb je problemen met een aankoop? Laat je dan niet zomaar afschepen met algemene voorwaarden of regels over garantie. Jouw jurist gespecialiseerd in consumentrecht heb je bij Leggle namelijk zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Jouw consumentenrechten
  • Bij online aankopen heb je 14 dagen recht op herroeping
  • Ruilen of terugbrengen is service van een gewone winkel
  • Koop is koop geldt nog altijd voor offline aankopen