Werken op feestdag verplicht? Dit moet je weten · Leggle

Werken op feestdag

In Nederland kennen we heel wat officiële feestdagen. Op deze dagen, hebben de meeste mensen een vrije dag. Denk aan nieuwjaarsdag, Kerstmis (kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag), Goede vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Veel bedrijven sluiten op deze dagen, waardoor iedereen vrij is. Voor door de overheid erkende nationale of christelijke feestdagen geldt: je bent vrij. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Werk je in de horeca, de zorg of in een callcenter? Dan kan het zijn dat je wél moet werken met kerst of een andere feestdag.

werken op feestdag

Wat zijn verplichte vrije dagen?

Het is verwarrend. Op verplichte vrije dagen, hoef je niet verplicht vrij te hebben. Of je vrij bent op een feestdag, wordt namelijk niet door de overheid bepaald. Je werkgever kan je wel ieder jaar, een aantal verplichte vrije dagen laten opnemen. Dit moet dan afgesproken zijn in je cao. Een verplichte vrije dag valt vaak tussen feestdagen en het weekend. Denk aan de vrijdag na Hemelvaart. Op zo’n dag moet je verplicht verlof opnemen. Het aantal uur dat je die dag zou werken, gaat dan van je verlofuren af. Je krijgt verplichte vrije dagen wél doorbetaald.

wallet-2Ben je op een erkende feestdag vrij? Dan gaan die (meestal) niet van je verlof af. Je krijgt deze dag ook niet doorbetaald.

Ben ik verplicht te werken op een festadag zoals Kerst of Koningsdag?

Je baas wil dat jij komt werken met Kerst, Koningsdag, Bevrijdingsdag of Hemelvaartsdag. Ben je dat verplicht? In principe wel, want de wet zegt niets over werken op feestdagen. Ook kun je als werknemer geen verlof afdwingen bij je baas. Hoewel je werkgever je in principe vrij moet geven als je daarom vraagt, kan hij verlof weigeren als daar een bedrijfsbelang tegenover staat. Als je baas wil dat jij komt werken met Kerst, dan moet je dus gewoon komen opdagen. Maar alléén, als dit werken op feestdag in je cao en rooster staat.

Eerst bepalen of je echt moet werken

Ik ga het voor je uitzoeken.

En dan pas het verzoek van je werkgever weigeren.

Cao en arbeidsovereenkomst

Wanneer moet je verplicht werken op een vrije dag? Of je een vrije dag hebt op een feestdag hangt af van de afspraken die je met je werkgever hebt gemaakt. Die afspraken staan in je arbeidsovereenkomst en/of collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Staat er in de overeenkomst dat je altijd vrij bent met kerst, dan kan je baas je niet verplichten om te gaan werken met kerst. In dat geval sta je wél in je recht om het werken met kerst te weigeren. Staat er in de overeenkomst niets over werken op feestdagen, dan maak je er met je werkgever een afspraak over. Of je wel of niet werkt die dag, hangt af van de afspraak die jullie maken.

Heb ik recht op 200% loon?

Veel mensen denken dat ze recht hebben op een extra beloning als ze werken op feestdag. In veel sectoren krijg je op feestdagen zelfs 200% betaald. Dit is echter niet wettelijk bepaald. Een bedrijf is dus niet verplicht om je op een feestdag meer te betalen. Of je meer loon krijgt – en hoeveel procent dat is – hangt af van de afspraken die jouw bedrijf hierover heeft gemaakt. Die zijn te vinden in je cao, arbeidsovereenkomst of in het bedrijfsreglement. Overigens is meestal in de cao vastgelegd, dat er voor het werken tijdens een feestdag, een flinke toeslag wordt betaald.

Niet werken als het niet hoeft

Laat het er niet bij zitten

Wil je baas dat je komt werken, maar is dat niet afgesproken? Schakel dan een jurist in. In de meeste gevallen betaalt je baas de kosten.

Moet jij verplicht werken met Kerst? Of wil je meer weten over arbeidsvoorwaarden, kies dan hier jouw arbeidszaken jurist voor een gratis intake.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij arbeidsconflict

Wat kun je zelf doen bij een arbeidsconflict

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Komen jij en je werkgever niet uit het arbeidsconflict over werken op een feestdag? Vraag een jurist om advies. Die weet wat je rechten zijn en zorgt dat jij er zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een arbeidsconflict
  • Meld je niet ziek
  • Blijf praten met je werkgever
  • Neem het conflict serieus