Wat te doen bij ontslag? · Leggle

Ik word ontslagen, wat nu?

Bij (dreigend) ontslag kunnen de emoties soms hoog oplopen. Probeer toch je hoofd koel te houden en ga niet zomaar akkoord met de vaststellingsovereenkomst. Al lijkt het voorstel nog zo mooi, schijn kan bedriegen. Een werkgever mag je nooit zonder reden ontslaan, hij moet eerst een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Maar zelfs als hij deze vergunning heeft, kun je het ontslag nog aanvechten. Geef in ieder geval altijd aan dat je het er niet mee eens bent en dat je bereid bent om te werken. Doe je dat niet en ga je akkoord met een ontslag met wederzijds goedvinden, dan verlies je je recht op een WW uitkering. Onderhandel dus altijd goed met je werkgever over transitievergoeding en andere tegemoetkomingen en vraag advies aan een gespecialiseerde jurist.

wat te doen bij ontslag

Tip: Stel jezelf bij een arbeidsconflict altijd beschikbaar voor werk en blijf je taken gewoon uitvoeren. Als je niet komt opdagen kan dat gezien worden als werkweigering.

Wat te doen bij ontslag op staande voet

Voor een ontslag op staande voet hoeft je werkgever geen ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV. Wel moet hij een hele goede reden hebben om je te kunnen ontslaan. Zelfs als je een keer over de schreef bent gegaan kan het ontslag onterecht zijn. Een ontslag op staande voet kun je beter altijd aanvechten. Je bent anders niet alleen je baan kwijt, maar ook je recht op WW. Als je je gelijk haalt, moet je werkgever je meestal een schadevergoeding betalen.

Ontslag aanvechten

Als je vindt dat het ontslag onterecht is, moet je het aanvechten. Je werkgever geeft geen reden op of de reden die hij geeft klopt niet. Maak bezwaar met behulp van een arbeidsjurist en ga (indien nodig) naar de kantonrechter. Zo kun je proberen je baan te behouden of een schadevergoeding eisen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

wat te doen bij ontslag

Wat te doen bij ontslag

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Hulp bij onterecht ontslag

Wil je werkgever jou onterecht ontslaan? Teken dan nooit zomaar iets en laat je niet bang maken. Schakel altijd een jurist of advocaat in om je ontslag aan te vechten. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij ontslag
  • Geef altijd aan dat je bereid bent te werken
  • Vraag om een schriftelijke toelichting van de ontslagredenen
  • Laat je niet bang maken, een ontslagvergunning krijgt je werkgever niet zo snel