Regelingen transitievergoeding voor kleine werkgevers

In principe moeten MKB-werkgevers (werkgevers met minder dan 25 werknemers) gewoon de transitievergoeding betalen bij ontslag. Wel zijn er twee regelingen die de transitievergoeding beperken. Of je voor één of beide regelingen in aanmerking komt, is afhankelijk van de omstandigheden. Vraag een jurist om je hierover te adviseren.

Regeling 1: hogere 50-plus transitievergoeding geldt niet voor kleine werkgevers

De eerste regeling is dat de hogere transitievergoeding voor 50-plussers, niet voor MKB-werkgevers geldt. Gewoonlijk krijgen werknemers van 50 jaar of ouder een hogere vergoeding. Wie bij een kleine werkgever werkt, ontvangt gewoon de reguliere transitievergoeding.

Regeling 2: overgangsregeling transitievergoeding voor kleine werkgevers

De tweede regeling is een overbruggingsregeling (of overgangsregeling) voor kleine werkgevers met een slechte financiële situatie. Deze overgangsregeling geldt als er werknemers moeten worden ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen. In dat geval is de berekening van de transitievergoeding anders, waardoor hij lager uitvalt. Dat de werkgever financieel in zwaar weer zit, moet blijken uit de jaarrekeningen over 3 voorafgaande jaren en een prognose voor de eerstvolgende 6 maanden. Deze overgangsregeling duurt tot 1 januari 2020, zodat werkgevers tijd hebben om een potje op te bouwen voor de transitievergoeding. De overgangsregeling geldt als:

  1. je niet meer dan 25 werknemers hebt; en
  2. het ontslag is vanwege bedrijfseconomische redenen; en
  3. je voldoet aan de wettelijke voorwaarden voor de ontslagregeling.

Gebruik maken van de overgangsregeling

Laat mij je hierbij helpen.

Onder strenge voorwaarden kun je als kleine werkgever beroep doen op de overgangsregeling, waardoor je een lagere transitievergoeding hoeft te betalen.

Transitievergoeding kleine werkgever berekenen

In principe is de berekening voor de transitievergoeding voor kleine werkgevers hetzelfde als bij alle bedrijven. Tenzij je werkgever gebruik mag maken van de overgangsregeling. Als aan alle eisen wordt voldaan, dan hoeven alle maanden vóór 1 mei 2013 niet meer in de berekening worden meegenomen. In dat geval is de transitievergoeding (aanzienlijk) lager.

Krijg een hogere vergoeding

Ik kan dit voor je regelen.

Je hoeft lang niet altijd akkoord te gaan met de ontslagvergoeding die je werkgever jou aanbiedt. Er zijn situaties waarin je een aanzienlijk hogere vergoeding kan krijgen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij transitievergoeding kleine werkgever

Wat kan je zelf doen bij ontslag:

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Zeker zijn dat je de juiste afspraken maakt over de transitievergoeding? Schakel een jurist in. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij ontslag
  • Teken nooit direct
  • Laat je ontslagvoorstel altijd checken door een jurist
  • Toch getekend? Je kunt de overeenkomst binnen twee weken herroepen