Ontslagbrief schrijven: hoe doe je dat? · Leggle

Wanneer moet je een ontslagbrief schrijven?

onstlagbrief schrijven

Ontslag nemen doe je vrijwillig of bij een arbeidsconflict. In beide gevallen is het belangrijk dat je dat netjes en formeel doet. Een ontslagbrief schrijven is altijd nodig om je contract op te zeggen. Een arbeidscontract is immers een rechtsgeldig document en moet dus ook formeel worden ontbonden. Bij het schrijven van een ontslagbrief moet je rekening houden met de opzegtermijn. Vraag een jurist om advies bij het indienen van je ontslag. Er zijn namelijk verschillende wetten en regels waar ontslagbrieven aan moet voldoen. Daarnaast kan een jurist je helpen met onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst.

Tip. Krijg je een ontslagbrief van je werkgever. Wat te doen bij ontslag? Als je het ontslag onterecht vindt, moet je het altijd aanvechten.

Zeker weten dat je juist handelt

Laat mij je helpen.

Dat de brief rechtsgeldig is. En dat je geen rechten verspeeld.

Ontslagbrief opstellen

Check voor je een ontslagbrief gaat opstellen óf je wel ontslag kunt nemen. Als je zelf ontslag neemt, heb je namelijk kans dat je je recht op een WW-uitkering verliest. Dan zit je dus zonder baan en zonder inkomen. Houd daarnaast rekening met de opzegtermijn. Deze is wettelijk gezien één maand, maar het kan zijn dat het anders in jouw contract staat. Als je eerder weg wilt dan de opzegtermijn, dan moet dat in overleg met je werkgever. Ook als werkgever ben je verplicht je aan de wettelijke opzegtermijn te houden bij het ontslaan van een van je werknemers. De opzegtermijn gaat in op het moment dat je de brief ondertekent en verstuurt. Is er sprake van een (dreigend) arbeidsconflict? Dan kun je je brief het best aangetekend versturen. Bewaar zelf ook een kopie van de brief en het verzendbewijs.

Voorbeeld ontslagbrief werknemer

Op zoek naar een voorbeeld van een ontslagbrief schrijven als werknemer? Het belangrijkste wat in de brief moet staan, zijn alle gegevens van jou als werknemer én van de werkgever. Schrijf een zin waarin je duidelijk aangeeft dat je de arbeidsovereenkomst opzegt en per wanneer je dat doet. Vervolgens onderteken je de brief met de plaats, datum en een handtekening. Al deze punten zijn belangrijk om te zorgen dat de brief rechtsgeldig is. Daarnaast mág je een motivatie toevoegen en kun je bijvoorbeeld om een getuigschrift of aanbevelingsbrief vragen. Je werkgever is wettelijk verplicht een getuigschrift te maken als een werknemer daarom vraagt.

Een arbeidsconflict, liever niet

Met dit handboek ken je je positie.

Download nu gratis

Voorbeeld ontslagbrief werkgever

Als werkgever ben je verplicht een ontslagbrief te schrijven, als je een werknemer wilt ontslaan. Hoe de brief eruit komt te zien, hangt af van de ontslagreden. Laat je altijd adviseren door een jurist of advocaat bij een ontslagbrief schrijven. Het ontslag moet namelijk voldoen aan de voorwaarden die ervoor gelden. Bij een ontslag op staande voet moet je bijvoorbeeld een dringende reden vermelden, die je kunt aantonen. Ontsla je iemand onterecht? Dan kun je daar problemen mee krijgen.

Hulp nodig van een arbeidsrecht jurist? Vraag advies bij ontslag en zorg dat je de beste deal eruit haalt!

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij ontslagbrief schrijven

Wat kun je zelf doen bij een ontslagbrief schrijven

  • Houd het zakelijk. Misschien kom je je werkgever later nog tegen in een andere situatie
  • Een goede referentie is goud waard, vraag hier dus om als er geen sprake is van een arbeidsconflict.
  • Houd de opzegtermijn in acht.

Zo helpen wij jou:

Heb je hulp nodig bij het opstellen van de ontslagbrief? Werknemer kan dan hulp inschakelen van een jurist. Deze heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een ontslagbrief schrijven
  • Houd het zakelijk
  • Bewaar een kopie van de brief
  • Verstuur hem aangetekend