Ontslag op staande voet aanvechten · Leggle

Ontslagen op staande voet, wat nu?

Een ontslag op staande voet is heel confronterend, zeker omdat direct je loon wordt stopgezet en je ook nog eens geen recht hebt op een uitkering. Het eerste wat je moet doen, is laten weten dat je het er niet mee eens bent. Onderteken geen enkel document! Vraag ook aan je baas wat de reden is van het ontslag. Het is bij een ontslag op staande voet slim om een jurist te zoeken. Doordat je boos bent, is het moeilijk om nog helder na te denken en zelf met je werkgever te onderhandelen.

Hoe sterk staat je werkgever?

Laat mij je helpen.

Eerst bepalen of het terecht is. In veel gevallen niet.

Wat is een ontslag op staande voet?

Bij een ontslag op staande voet ben je per direct je baan kwijt. Je hoeft niet meer te komen werken en je krijgt geen salaris meer. Het is in feite een ontbinding van de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang. Er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met de gebruikelijke opzegtermijn van acht weken. Daarnaast heb je bij een terecht ontslag op staande voet geen recht meer op een WW-uitkering of een ontslagvergoeding. Voor een ontslag op staande voet hoeft je werkgever niet eerst een vergunning aan te vragen bij het UWV. Juist omdat dit type ontslag zulke grote gevolgen heeft, moet er wel aan strikte voorwaarden worden voldaan, namelijk:

  1. Er moet sprake zijn van een dringende reden.
  2. Ontslag op staande voet moet direct gegeven worden.
  3. De dringende reden moet de werknemer direct worden meegedeeld.

Redenen voor ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet mag niet zomaar, je werkgever moet er een goede reden voor hebben. Daarnaast moet hij deze dringende reden ook nog eens kunnen bewijzen. Er zijn maar weinig gevallen waarin dat lukt. Denk bij geldige dringende redenen aan ernstige gedragingen zoals diefstal, verduistering, mishandeling of een grove belediging. Ook werkweigering kan je een ontslag op staande voet opleveren. Je kan pas spreken van een dringende reden als de werkgever de arbeidsovereenkomst daardoor niet meer kan laten voortbestaan. Of de reden geldig is, zal per geval moeten worden beoordeeld door de rechter.

Ken je positie in een arbeidsconflict

Met dit handboek sta je sterker.

Download nu gratis

Ontslag op staande voet aanvechten

Een ontslag op staande voet moet je vrijwel altijd aanvechten. Het is verstandig om daarbij een jurist om hulp te vragen. Door de emoties die het ontslag oproept is het lastig om dat zelf te doen. Zorg dat je binnen twee maanden een verzoekschrift bij de rechter hebt ingediend om het ontslag ongedaan te maken. Je kan zo proberen je baan terug te krijgen of een schadevergoeding eisen. Als blijkt dat het ontslag onterecht was, krijg je ook je recht op WW terug. Soms is het mogelijk om samen met je werkgever te komen tot een ontslag met wederzijds goedvinden. Vaak is dat voor beide partijen beter. Teken echter nooit zomaar iets, want het voorstel lijkt vaak mooier dan het is. Vraag altijd advies aan een gespecialiseerde jurist.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij ontslag op staande voet aanvechten

Wat kun je zelf doen bij ontslag op staande voet

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Wil je werkgever jou onterecht ontslaan? Teken dan nooit zomaar iets en laat je niet bang maken. Schakel altijd een jurist of advocaat in om je ontslag op staande voet aan te vechten. Deze heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Vind hier jouw jurist

Tips bij onterecht ontslag
  • Geef altijd aan dat je bereid bent te werken
  • Vraag om een schriftelijke toelichting van de ontslagredenen
  • Laat je niet bang maken