Ontslag met wederzijds goedvinden · Leggle

Wat is ontslag met wederzijds goedvinden?

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden zijn jij en je baas het beide eens over de ontbinding arbeidsovereenkomst. Het is wel de baas die het initiatief neemt. Als je zelf ontslag neemt, dan kan je dat WW gaan kosten. De werkgever maakt bij het ontslag met wederzijds goedvinden een vaststellingsovereenkomst waarin alle afspraken over de ontbinding arbeidsovereenkomst staan, zoals de hoogte van je vergoeding. Je hoeft deze overeenkomst niet direct te ondertekenen, laat je niet onder druk zetten. Wil je werkgever het dan toch doordrukken, dan moet hij naar het UWV of de kantonrechter.

Heb ik recht op een WW-uitkering?

Als je niet direct nieuw werk kunt vinden nadat je bent ontslagen, kun je een WW-uitkering aanvragen. Als je wordt ontslagen met wederzijds goedvinden, blijf je recht hebben op WW. De werkgever meldt in de overeenkomst dat het ontslag met wederzijds goedvinden niet aan jou te wijten is. Als je daarmee instemt kom je nog wel in aanmerking voor een WW-uitkering. Pas als je zelf ontslag neemt, krijg je géén WW-uitkering meer.

Vaststellingsovereenkomst

Grote kans dat je werkgever je een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst of ontslagvoorstel) voorlegt en vraagt of je gelijk bij het kruisje wilt tekenen. Maar daar kun je beter toch even over nadenken. Een Leggle jurist kan je adviseren, zodat je er zo goed mogelijk uitkomt. In de vaststellingsovereenkomst legt je werkgever vast onder welke voorwaarden je ontslagen wordt. Er staat in vanaf welke datum je niet meer in dienst bent, hoe hoog je transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) wordt en of je nog vakantiedagen krijgt uitbetaalt. Ook spreken jullie in de vaststellingsovereenkomst af of je nog geacht wordt om door te werken tot de ontslagdatum en hoe het zit met de geheimhoudingsplicht en het concurrentiebeding. Laat de vaststellingsovereenkomst altijd controleren door een jurist, er hangt namelijk veel vanaf.

Ook nadat je de vaststellingsovereenkomst hebt getekend, kun je nog naar een jurist voor advies. Je hebt namelijk twee weken bedenktijd. Voelt het toch niet goed? Vraag dan een jurist om hulp. Deze kan je helpen met een (voorbeeld)brief waarin je je werkgever laat weten dat je je hebt bedacht.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij ontslag met wederzijds goedvinden

Kenmerken ontslag met wederzijds goedvinden

  • Je werkgever of jij stelt voor om het dienstverband op deze manier te eindigen.
  • Je wilt allebei dat het dienstverband eindigt.
  • Je maakt samen afspraken over de (financiële) afhandeling van het ontslag.
  • Je hebt geen toestemming van het UWV of de rechter nodig.

Zo helpen wij jou:

Zeker zijn dat je de juiste afspraken maakt? Schakel een jurist in. Deze zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij vaststellingsovereenkomst beoordelen
  • Teken nooit direct
  • Laat je ontslagvoorstel altijd checken door een jurist
  • Toch getekend? Je kunt de overeenkomst binnen twee weken herroepen