Vaststellingsovereenkomst ontbinden

Bij dwaling of wanprestatie is het in bepaalde gevallen mogelijk om een vaststellingsovereenkomst te ontbinden. Alleen dwaling is niet voldoende om de vaststellingsovereenkomst te ontbinden. De andere partij moet daadwerkelijk een verwijt gemaakt kunnen worden van die dwaling. Dwaling is een incorrecte voorstelling van zaken waarbij – als dit wel goed besproken was – de vaststellingsovereenkomst niet eens gemaakt zou zijn. Dit is nog niet genoeg reden om direct de vaststellingsovereenkomst te ontbinden. Is er sprake van bewust foutieve mededelingen, achtergehouden informatie of een andere soortgelijke manier van dwaling? Dan kan er echt een verwijt gemaakt worden. De overeenkomst kan dan wel worden ontbonden. Een jurist kan je hierin adviseren.

  • Ontvang een hogere transitievergoeding
  • Haal een betere deal uit de onderhandelingen
  • De kosten kunnen meestal op je werkgever worden verhaald

Wees er snel bij

Je kan nog terug

Als je toch hebt getekend, omdat je dacht dat alles goed was afgesproken, heb je nog twee weken de tijd dit te herroepen.

De vaststellingsovereenkomst niet nagekomen door werkgever

Je werkgever houdt zich niet aan de vaststellingsovereenkomst? Wanneer de andere partij de verplichtingen uit het contract niet nakomt, is dit direct voldoende om de vaststellingsovereenkomst te ontbinden. Je werkgever komt de afspraken in de vaststellingsovereenkomst niet na. Je spreekt dan van wanprestatie. Ook als er bijvoorbeeld maar voor de helft of minder geleverd wordt, is dit wanprestatie.

Dus: als er in de vaststellingsovereenkomst een schuldbekentenis en een regeling voor de betaling is opgenomen, en de schuldige komt deze niet na, dan heeft de schuldeiser het recht om de overeenkomst te ontbinden en daarnaast een schadevergoeding te vragen. Het gevolg is dat het geschil dus nog niet opgelost is en er opnieuw moet worden onderhandeld (of geprocedeerd).

Mijn werkgever betaalt niet

Start een procedure

Laat het er niet bij zitten, want jij hebt recht op dit bedrag. In deze situatie krijg je bijna altijd gelijk en jouw werkgever betaalt de kosten voor de procedure en jouw jurist.

Vernietiging vaststellingsovereenkomst bij misbruik van omstandigheden

In een vaststellingsovereenkomst wordt ook altijd gesproken over geheimhouding. Indien de wederpartij deze regel overtreden heeft, kan de vaststellingsovereenkomst ook worden ontbonden. Als er al betalingen hebben plaatsgevonden die in het document stonden, moeten deze worden terugbetaald na het ontbinden. De titel aan die betalingen is dan namelijk ook ontbonden. In bepaalde gevallen moet de vaststellingsovereenkomst compleet worden vernietigd door de rechter.

Vaststellingsovereenkomst vernietiging

Ik regel dit voor je

Laat de vaststellingsovereenkomst ontbinden door vernietiging via de rechter.

Waarom de vaststellingsovereenkomst ontbinden?

Het doel van een vaststellingsovereenkomst is het voorkomen en oplossen van eventueel geschil. Als een van de partijen één of meerdere van de opgestelde regels niet nakomt, kan dit uiteraard juist meer discussie veroorzaken. De overeenkomst kan dan worden vernietigd. De afspraken die hierin vermeld staan, bestaan dan niet meer en het geschil is weer terug.

Mocht je er niet zeker van zijn dat het document voldoet aan de wettelijke eisen, laat deze dan toetsen door een jurist die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Doe dit voordat je opnieuw gaat onderhandelen. Of wil je je laten adviseren over alle onderwerpen uit de vaststellingsovereenkomst? Laat ons je duidelijk informeren. Wij staan voor je klaar.

Buitengerechtelijke ontbinding vaststellingsovereenkomst

Dit wil zeggen dat je zonder tussenkomst van de rechter de overeenkomst ontbindt. Dit kan niet. Als een partij tekortschiet in de nakoming, dan mag de tegenpartij de overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden. Maar een vaststellingsovereenkomst kan niet buitengerechtelijk worden ontbonden. Een vaststellingsovereenkomst kan dus alleen door tussenkomst van de rechter worden ontbonden.

Stap naar de rechter

Laat mij je helpen

Komt werkgever of werknemer de afspraken niet na? Laat het er dan nooit zomaar bij zitten. Je staat in je recht om de overeenkomst te ontbinden.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij onterecht ontslag

Wat kun je zelf doen bij onterecht ontslag

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Wil je werkgever jou onterecht ontslaan? Teken dan nooit zomaar iets en laat je niet bang maken. Schakel altijd een jurist of advocaat in om je ontslag aan te vechten. Deze heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij onterecht ontslag
  • Geef altijd aan dat je bereid bent te werken
  • Vraag om een schriftelijke toelichting van de ontslagredenen
  • Laat je niet bang maken