Wat is de maximale ontslagvergoeding? ∙ Leggle

Wat is de maximale ontslagvergoeding?

De ontslagvergoeding is sinds 1 juli 2015 overgegaan in de transitievergoeding. Daarmee heeft iedereen die ergens 2 jaar of langer in dienst is geweest, recht op een vergoeding bij ontslag. De huidige ontslagvergoeding (transitievergoeding) is fors lager dan de vroegere kantonrechtersformule (die was zo’n 1 maandsalaris per gewerkt jaar).

De hoogte van de huidige ontslagvergoeding is een derde maandsalaris per gewerkt jaar bij een dienstverband tot 10 jaar. Voor ieder jaar dat het dienstverband langer heeft geduurd dan 10 jaar geldt een half maandsalaris. In 2017 was de maximale ontslagvergoeding € 77.000 of een jaarsalaris bij een hoger inkomen dan € 77.000.

In een vaststellingsovereenkomst of tijdens onderhandelingen kan alsnog gebruik worden gemaakt van de kantonrechtersformule. Deze valt over het algemeen hoger uit dan de transitievergoeding. Ook bij de kantonrechtersformule is de maximale uitkomst voor de ontslagvergoeding één jaarsalaris. Wel mag hier in de onderhandelingen van worden afgeweken. Naar verwachting zullen alleen de werknemers met echte topfuncties zich kunnen veroorloven om in hun contract een hogere ontslagvergoeding te laten opnemen.

Maximale ontslagvergoeding in 2018 naar € 79.000

Omdat in 2018 de lonen stijgen, heeft het kabinet besloten dat ook de maximum ontslagvergoeding omhoog gaat. De maximale vergoeding in 2018 is € 79.000 óf een jaarsalaris als dat hoger is dan € 79.000.

Vaststellingsovereenkomst beoordelen

Weet waar jij recht op hebt.

Sluiten jij en je werkgever een beëindigingsovereenkomst? Dan kun je hierin ook afspraken vastleggen over de transitievergoeding. Het staat jou en je werkgever vrij om hier onderling afspraken over te maken.

Maximale ontslagvergoeding voor 50-plussers

Voor werknemers die 50 jaar of ouder zijn gelden andere regels. Voor ieder jaar dat een werknemer op de ontslagdatum ouder is dan 50 jaar, bedraagt de transitievergoeding 1 maand per gewerkt jaar. De maximum ontslagvergoeding is voor hen gewoon hetzelfde.

Hogere of lagere vergoeding via de kantonrechter

De maximum ontslagvergoeding kán soms hoger zijn. De kantonrechter kan namelijk een hogere vergoeding toewijzen dan de maximale transitievergoeding. Er geldt voor de kantonrechter geen aparte norm of formule en ook geen maximum. Een hogere ontslagvergoeding wordt alleen toegekend bij ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever. Heeft je werknemer verwijtbaar gehandeld? Dan kan de rechter ook bepalen dat de vergoeding juist lager zal uitvallen.

Krijg waar jij recht op hebt

Laat deze kans niet liggen!

Twijfel je of jij recht hebt op een hogere vergoeding? Kies jouw jurist en claim de maximale ontslagvergoeding waar jij recht op hebt.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij ontslagvergoeding berekenen 2018

Wat kan je zelf doen bij ontslag:

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Zeker zijn dat je de juiste afspraken maakt over de maximale ontslagvergoeding? Schakel een jurist in. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij ontslag
  • Teken nooit direct
  • Laat je ontslagvoorstel altijd checken door een jurist
  • Toch getekend? Je kunt de overeenkomst binnen twee weken herroepen