Opname finale kwijting in vaststellingsovereenkomst

Vaak staat er in een vaststellingsovereenkomst aan het einde iets over finale kwijting. In bijna alle beëindigingsovereenkomsten staat dat “partijen elkaar over en weer finale kwijting verlenen”. Waarom is het van belang om dit te benoemen en wat houdt een finale kwijting precies in? Een finale kwijting zorgt voor een einde aan het geschil tussen de werkgever en werknemer. Dit betekent dat de werkgever niets meer mag vorderen van de werknemer en andersom. De twee partijen zijn elkaar dus niets meer verschuldigd. Dit zorgt ervoor dat de kwestie op financieel gebied is afgerond. Het doel van de werkgever is: het ontslagdossier definitief sluiten en in de toekomst niet meer geconfronteerd worden met claims of vorderingen van de werknemer.

Laat de finale kwijting liever eerst over en weer gaan via een jurist om er het beste uit te halen. In tot wel 90% van de gevallen is er een betere deal uit te halen.

Teken niet voor finale kwijting

Schakel altijd een jurist in

Teken jij een finale kwijting. Dan kan je niet meer terug. Daardoor kan je veel geld mislopen. In de meeste situaties betaalt jouw baas de kosten voor de jurist bij ontslag.

Problemen na finale kwijting in vaststellingsovereenkomst?

Het kan nog wel eens voorkomen dat er iets wordt vergeten of dat de meningen tussen werknemer en werkgever verschillen. Hierdoor kan achteraf een conflict ontstaan over welke zaken er wel onder de finale kwijting vallen en welke niet. Zo hebben werknemers ondanks een vaststellingsovereenkomst met finale kwijting nog een bonus, pensioenschade of aandelen kunnen eisen omdat de werkgever deze onderwerpen tijdens de onderhandelingen (bewust) niet ter sprake heeft gebracht of niet in het document heeft genoemd.

De finale kwijting geeft aan dat er geen vorderingen meer mogen plaatsvinden, maar dit geldt alleen wanneer alles duidelijk in het document staat. Daarom is het belangrijk dat alle relevante onderwerpen worden besproken. De werkgever moet er zelf voor zorgen dat de inhoud van de overeenkomst volledig en helder is.

Ben je werkgever?

Voorkom verrassingen achteraf

Een arbeidsjurist helpt je om de finale kwijting juist op te stellen, zodat je niet achteraf tegen verrassingen aanloopt.

Let op: finale kwijting niet altijd finaal

Mocht de werknemer achteraf toch nog een vordering in willen brengen omdat de afspraak niet duidelijk is opgeschreven, dan kan hij naar de rechter stappen. De rechter beslist of de afspraak niet duidelijk genoeg is en of de werkgever dus alsnog het bedrag moet betalen. Als de werknemer een vordering instelt omdat er in de overeenkomst niets over staat, loopt de werkgever het risico dat er in het voordeel van de werknemer wordt geoordeeld. Er komt dan een voorstel betaling finale kwijting.

Ondanks de finale kwijting vindt er dan alsnog een vordering plaats. Dat de finale kwijting is opgenomen in de vaststellingsovereenkomst betekent niet dat alles direct klaar is. Het beding beslist niet zomaar over zaken waar geen afspraken over gemaakt zijn. Zo blijkt de finale kwijting toch niet zo finaal.

Advies over het tekenen van een finale kwijting in vaststellingsovereenkomst? Zeker weten dat de vaststellingsovereenkomst compleet en duidelijk is? Laat deze zorgvuldig controleren door een van onze juristen. Zij kunnen beoordelen of het document volledig is.

Eis een hoger bedrag

subtIk zoek het voor je uititel

coJouw baas betaalt de kosten en jij krijgt het bedrag waar je recht op hebt. Vraag gratis aan onze jurist hoeveel geld jij nog kunt eisen. ntent

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij onterecht ontslag

Wat kun je zelf doen bij onterecht ontslag

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Wil je werkgever jou onterecht ontslaan? Teken dan nooit zomaar iets en laat je niet bang maken. Schakel altijd een jurist of advocaat in om je ontslag aan te vechten. Deze heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij onterecht ontslag
  • Geef altijd aan dat je bereid bent te werken
  • Vraag om een schriftelijke toelichting van de ontslagredenen
  • Laat je niet bang maken