Concurrentiebeding in een contract voor onbepaalde tijd ∙ Leggle

 Concurrentiebeding in contract voor onbepaalde tijd

Je hebt een contract voor onbepaalde tijd. Toch kan je dan alsnog je baan kwijtraken. Je wordt ontslagen, of misschien neem je zelf ontslag. Op dat moment moet je je aandacht erbij houden. Je (ex) werkgever komt met een vaststellingsovereenkomst en vraagt of jij even bij het kruisje wil tekenen. Doe dat nooit zomaar. Je wilt namelijk niet tekenen voor een streng concurrentiebeding, dat jou straks weerhoudt van die ene leuke baan.

In een concurrentiebeding staat waaraan je je moet houden als je bij een andere werkgever gaat werken of zelf een bedrijf start. Het concurrentiebeding is geldig tijdens je contract, maar vaak ook nog daarna. In een contract voor onbepaalde tijd moet je goed op dit concurrentiebeding letten, want je wilt niet tekenen voor een beding dat jou te veel beperkingen oplegt. Heb je een contract voor bepaalde tijd, dan hoef je minder bang te zijn. Een concurrentiebeding in een tijdelijk contract mag namelijk niet.

Contract voor onbepaalde tijd.

Krijg advies van een jurist.

Ga nooit zomaar akkoord met een concurrentiebeding in jouw contract. Dat geldt voor alle zaken die in de arbeidsovereenkomst komen te staan. Onderhandel hierover met je werkgever.

Wanneer is het concurrentiebeding geldig?

In jouw arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heb je een concurrentiebeding gespot. Dit concurrentiebeding is alléén geldig als deze in je arbeidscontract staat én je meerderjarig bent als je contract ingaat. In principe ben je verplicht je aan dit beding te houden. Doe je dat niet, dan riskeer je zelfs een hoge boete.

Voldoet het beding niet aan de juridische eisen, dan is het niet geldig en hoef je je er niet aan te houden. Check dit wel even bij een jurist, zodat je zeker weet dat je niet in overtreding bent.

We komen er niet uit.

Samen komen we tot een oplossing.

Kom je met je (ex-)werkgever niet tot een oplossing? Stel dan mediation voor. Zo kan je samen nieuwe afspraken maken.

Concurrentiebeding en een andere functie

Krijg je een andere functie binnen hetzelfde bedrijf waar je al een concurrentiebeding hebt? Dan blijft het concurrentiebeding in jouw contract voor onbepaalde tijd van kracht. Als er grote veranderingen zijn, is het vaak wel verstandig om nieuwe afspraken over het concurrentiebeding te maken.

Concurrentiebeding bij ontslag

Ook al heb je een contract voor onbepaalde tijd, je kan nog steeds ontslagen worden. Staat er een concurrentiebeding in jouw contract voor onbepaalde tijd, dan blijft het concurrentiebeding ook na ontslag geldig. De termijn hiervoor staat in je contract en is meestal en jaar. Wanneer de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden, wordt je gevraagd een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Ook over deze overeenkomst kán je onderhandelen. Doe dit dus ook. Je kan ook aan een jurist vragen om jouw vaststellingsovereenkomst te beoordelen. Er hangt veel vanaf, dus verdiep je goed in jouw rechten.

Je hoeft een vaststellingsovereenkomst nooit te ondertekenen, als je dat niet wilt. Laat je vooral niet onder druk zetten. Als je werkgever dan toch het ontslag door wil drukken, moet hij naar het UWV of naar de kantonrechter.

Ik heb al getekend.

Je kan nog terug.

Heb je de vaststellingsovereenkomst al getekend, omdat je dacht dat alles goed was afgesproken? Dan heb je nog twee weken de tijd dit te herroepen. Schakel dan zeker een jurist in, want er hangt veel vanaf.

Hoe kom ik van het concurrentiebeding in mijn contract voor onbepaalde tijd af?

Je hebt al getekend voor het concurrentiebeding in je contract voor onbepaalde tijd. Na ontslag zit je eraan vast, maar je merkt dat je door het beding nog maar moeilijk aan een nieuwe baan komt. Soms kan je er ook dan nog vanaf. Als je vindt dat het beding té streng is en jou te veel nadeel oplevert of je werkgever onvoldoende belang heeft, dan kan je een procedure aanvragen om het concurrentiebeding te vernietigen.

Het beding is te streng.

Laat mij voor je onderhandelen.

Soms zijn de afspraken in het concurrentiebeding zó streng, waardoor je problemen hebt bij het vinden van een nieuwe baan of in je ontwikkeling als werknemer. Ga altijd eerst met je werkgever in gesprek.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij concurrentiebeding bij onbepaalde tijd

Wat kan je zelf doen bij een concurrentiebeding:

  • Lees een arbeidscontract goed door. Teken nooit zomaar iets!
  • Bij het aangaan van een arbeidscontract kan je over het concurrentiebeding onderhandelen, bijvoorbeeld over de regio, duur of naam van de concurrenten.
  • Soms is het mogelijk om een concurrentiebeding te wijzigen in een relatiebeding.

Zo helpen wij jou:

Wil je van het concurrentiebeding af? Of wil je weten wat je rechten zijn? Schakel een jurist in die expert is op dit gebied. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een arbeidsconflict
  • Meld je niet ziek
  • Blijf praten met je werkgever
  • Neem het conflict serieus