Conflict met je leidinggevende

Een conflict met een leidinggevende komt maar al te vaak voor. Het is voor zowel de werknemer als werkgever erg frustrerend. Jij gaat met tegenzin naar je werk en je bent bang om te worden ontslagen. Toch is het belangrijk om het gesprek met je leidinggevende aan te gaan. Het probleem lost zich namelijk niet vanzelf op. Veel mensen melden zich ziek bij een arbeidsconflict. Doe dat niet, want je rechtspositie wordt daar juist slechter van. Je bent namelijk niet ziek en de Arboarts zal er ook zo over oordelen. Het is verstandiger om samen actief op zoek te gaan naar een oplossing voor het probleem. Door met elkaar om de tafel te gaan, kan je proberen het uit te praten en zo je baan te redden.

Ken je positie in een arbeidsconflict

Met dit handboek sta je sterker.

Download nu gratis

Wat te doen bij een arbeidsconflict met leidinggevende?

Je hebt een arbeidsconflict met je leidinggevende. Dit is niet aan de één of de ander te wijten. Je bent er beide verantwoordelijk voor. Dat betekent ook dat je samen naar een oplossing moet zoeken. Zet daarom zelf de eerste stap en vraag desnoods advies aan een jurist zodat je weet waar je staat.

  1. Wie zet de eerste stap? Eén van jullie zal de eerste stap moeten zetten. Misschien verwacht je dat je leidinggevende die eerste stap zet, maar wacht daar niet te lang op. Neem zelf het initiatief.
  2. In gesprek. Hoe lastig het ook is, ga in gesprek met je leidinggevende, eventueel met een mediator erbij. Probeer elkaar te begrijpen en te zoeken naar een oplossing.
  3. Stap voor stap. Ga aan de slag met de gemaakte afspraken en gun elkaar tijd om de situatie te verbeteren.

Probeer altijd eerst samen een oplossing te vinden. Jullie kunnen ervoor kiezen een mediator in te schakelen. Die weet hoe het juridisch zit en begeleidt jullie tijdens het gesprek. Een mediator kiest geen kant, maar helpt om elkaar beter te begrijpen en zo samen tot een goede oplossing te komen.

Kies voor mediation

Samen komen we eruit.

Mediation kan voor beide partijen een betere eerste stap zijn om tot een oplossing van het conflict te komen.

Schakel een jurist in

Heb je alles al geprobeerd en wordt de situatie niet beter, dan is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Een jurist kan vertellen wat jouw positie is en kan voor je onderhandelen met je leidinggevende. In het uiterste geval moet de rechter er aan te pas komen. Dat leidt meestal tot ontslag, want het komt de relatie met je leidinggevende niet ten goede.

Wacht met handelen

Laat mij met je meedenken.

Pas als je je positie echt kent, kun je het gesprek aangaan met je werkgever. Wellicht kan het conflict voorkomen of gesust worden.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij arbeidsconflict met leidinggevende

Wat kan je zelf doen bij ontslag:

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist, dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Zeker zijn dat je de juiste afspraken maakt over de transitievergoeding? Schakel een jurist in. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij ontslag
  • Teken nooit direct
  • Laat je ontslagvoorstel altijd checken door een jurist
  • Toch getekend? Je kunt de overeenkomst binnen twee weken herroepen