Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict? · Leggle

Wat is een arbeidsconflict?

arbeidsconflict

Een conflict op het werk kan om allerlei redenen ontstaan. Misschien heb je problemen met een overplaatsing of worden jullie het niet eens over het salaris. Ook kun je een conflict krijgen, als je vindt dat je onterecht bent ontslagen. Een ruzie op het werk is niet gelijk een arbeidsconflict. Dus wat is een arbeidsconflict? Een arbeidsconflict is een conflictsituatie tussen werknemer en werkgever. Maar het kan ook bestaan tussen twee werknemers. Er is sprake van een arbeidsconflict als de tegenstellingen langdurig voortbestaan en niet goed worden opgelost. Daardoor raken mensen gefrustreerd en voelen zij zich belemmerd. Zo’n conflict is vervelend voor beide partijen, maar de werknemer is vaak de dupe. Het kan zelfs leiden tot verzuim, overspannenheid, een burn-out en arbeidsongeschiktheid.

Wacht met handelen

Laat mij met je meedenken.

Pas als je je positie echt kent, kun je het gesprek aangaan met je werkgever. Wellicht kan ‘t conflict voorkomen of gesust worden.

Ziekmelden bij arbeidsconflict

Het gebeurt vaak dat werknemers zich ziekmelden bij een arbeidsconflict. Dat heeft geen zin. Als je je ziekmeldt, wordt het probleem meestal alleen maar erger. Daarnaast ben je niet ziek en zo zal de ARBO-arts er ook over oordelen. Het is verstandiger om samen actief op zoek te gaan naar een oplossing voor het probleem. Dat kan samen met een mediator of een jurist. Door met elkaar om de tafel te gaan, kun je proberen het uit te praten en zo je baan te redden.

Werkgever versus werknemer

Het is zowel voor een werkgever als een werknemer vaak erg onduidelijk wat ze moeten doen in een conflictsituatie. Vaak wordt de kloof door gebrek aan communicatie alleen maar groter. Er worden vroegtijdig conclusies getrokken en de werkgever en werknemer komen daardoor (vaak onnodig) in verdere escalatie. Zorg daarom dat je met elkaar in gesprek blijft en op zoek gaat naar een oplossing, desnoods met hulp van buitenaf.

Een arbeidsconflict, liever niet

Met dit handboek ken je je positie.

Download nu gratis

Hulp bij een arbeidsconflict

Als je er echt niet samen uitkomt, is er hulp nodig om het conflict op te lossen. Een jurist of mediator kan advies geven en zorgen dat jullie weer in gesprek gaan. Je gaat namen na wat het probleem is en kijkt welke oplossingen er mogelijk zijn. Kom je er niet uit? Dan is overplaatsing soms een mogelijkheid. Als dat ook niet kan, dan rest er vaak niets anders dan ontslag. In dat geval zal de werkgever een ontbindingsovereenkomst of een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Ga hier niet direct mee akkoord, want ook hierover valt te onderhandelen. Vraag een jurist om hulp.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

arbeidsconflict

Wat kun je zelf doen bij een arbeidsconflict

  • Maak een dossier met daarin je arbeidsovereenkomst, verslagen van beoordelingen en andere stukken.
  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Hulp bij een arbeidsconflict:

Komen jullie samen niet uit het arbeidsconflict? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Deze zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een arbeidsconflict
  • Meld je niet ziek
  • Blijf praten met je werkgever
  • Neem het conflict serieus