Arbeidsrecht advocaat: top 10 beste advocaten ∙ Leggle

Wat is arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht draait om alle zaken die met werk te maken hebben. Denk aan je arbeidsovereenkomst, ontslag, loon of een arbeidsongeval. Het arbeidsrecht regelt de verhouding aan tussen werkgever en werknemer. Beide hebben bepaalde rechten. Een werknemer is iemand die zich er via een arbeidsovereenkomst aan verbindt om voor (en onder het gezag van) een werkgever te werken, in ruil voor loon. Er zijn twee soorten arbeidsrecht: individueel arbeidsrecht en collectief arbeidsrecht. De eerst gaat bijvoorbeeld over jouw arbeidscontract, de tweede over je cao.

Jouw advocaat arbeidsrecht

Wanneer kan ik je bellen?

Leggle helpt jou met het vinden van een advocaat die perfect bij je past. De juiste expertise, ervaring, vaste prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Arbeidsrecht zaken

Welke zaken worden er allemaal geregeld door het arbeidsrecht? Eigenlijk alles wat met geschillen tussen werkgevers en werknemers te maken heeft. Hieronder staan zaken waar arbeidsrecht advocaten zich zoal mee bezig houden opgesomd.

Ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht zijn aparte rechtsgebieden en vallen dus niet onder het arbeidsrecht. Toch kun je voor dit soort zaken wel bij een advocaat arbeidsrecht terecht.

Wanneer huur je een arbeidsrecht advocaat in?

Een arbeidsrecht advocaat of jurist is gespecialiseerd in arbeidsrecht. De meeste zaken die hij behandelt hebben te maken met ontslag. Vooral bij ontslagzaken is er namelijk voordeel te halen als je een advocaat inschakelt. Zo kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen, je WW-uitkering veiligstellen of er een betere ontslagregeling uitslepen. De kosten van de advocaat worden meestal achteraf verhaald op je werkgever.

Arbeidsrecht is een ingewikkeld rechtsgebied en vraagt specialistische kennis. Het is niet iets wat een advocaat ‘er zomaar even bij doet’. Het vraagt van advocaten niet alleen deskundigheid en snelheid, maar ook inlevingsvermogen en gevoel voor organisatieverhoudingen.

Een citaat van de website van de VAAN : “Het beoefenen van de arbeidsrechtpraktijk vereist specialistische kennis. De tijd dat elke advocaat arbeidsrecht “er een beetje bij deed” is definitief voorbij.”

Ik kan je vertellen wat de verschillen zijn

Laat mij met je meedenken.

Waar je op dient te letten. En wat er nodig is voor jouw specifieke situatie!

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland

Je kunt voor een advocaat kiezen die is aangesloten bij de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, afgekort de VAAN. Dit is de enige specialisatievereniging voor arbeidsrecht die een keurmerk heeft gekregen van de Orde van Advocaten. Alleen advocaten die zich hebben gespecialiseerd in arbeidsrecht mogen hier lid van worden. Een advocaat moet daarvoor de postdoctorale specialisatieopleiding voor arbeidsrecht hebben afgerond. Verder moet hij minimaal de helft van zijn tijd werkzaam zijn op het gebied van arbeidsrecht én jaarlijks tenminste 80% van de verplichte opleidingspunten behalen.

Top 10 beste advocaten arbeidsrecht

Wie is de beste arbeidsrecht advocaat of jurist? De keuze voor een arbeidsrechtadvocaat is nog niet zo makkelijk. Want hoe vind je nu precies die advocaat die het best bij jou past en ook nog eens verstand van zaken heeft? Met dit stappenplan vind je de arbeidsrecht jurist die bij jou past. Bekijk hier onze top 10 arbeidsrecht advocaten en juristen.  Let op: voor de meeste arbeidszaken heeft een jurist voldoende expertise en hoef je dus geen advocaat in te huren.

Arbeidsconflict

Ik ben jouw jurist

Leg je probleem voor aan ėėn van de specialisten van Leggle.

Zo kies je de juiste advocaat arbeidsrecht:

Stap 1. Juiste expertise in arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een serieus specialisme. Het daarom belangrijk dat jouw jurist expert is op dit gebied. Het arbeidsrecht is namelijk nogal veranderlijk. Er komen steeds nieuwe regels bij en ze worden al even snel gewijzigd. Een gespecialiseerde jurist houdt dat allemaal bij en kan jou daardoor echt goed en snel helpen. Bij Leggle kun je eenvoudig zien hoeveel zaken jouw jurist heeft behandeld binnen het deelgebied waar jouw probleem onder valt.

Tip! Check of jouw arbeidsrecht jurist lid is van een specialisatievereniging, zoals de VAAN of de Vereniging voor Arbeidsrecht.

Stap 2. Juiste prijs

Je wilt achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Kies daarom een jurist die duidelijk is over de kosten. Liever geen uurtarief. Wel een vaste prijs. De juristen van Leggle werken allemaal op deze manier. Zo weet je direct waar je aan toe bent. En er zijn geen ‘verborgen’ kosten zoals administratiekosten of kantoorkosten.

Stap 3. Bereikbaarheid van de advocaat

Ook is het belangrijk om een kort lijntje te hebben met je advocaat. Een goede arbeidsrechtadvocaat is goed bereikbaar en geeft snel antwoord. Goede communicatie is erg belangrijk. Spreekt de advocaat jouw taal, of komt hij met onbegrijpelijke vaktermen?

Tip! Maak gebruik van een gratis intake en je merkt direct of jouw jurist prettig communiceert.

Stap 4. Trackrecord van de arbeidsrechtadvocaat

Vraag de advocaat naar zijn of haar trackrecord. Is het een advocaat die graag en veel procedeert of weet hij veel zaken uiteindelijk toch te schikken? Doet hij of zij enkel arbeidsrecht of is het één van de vele rechtsgebieden waarin hij werkt? Kijk goed naar de ervaring van de jurist en of dit aansluit bij jouw zaak.

Stap 5. Persoonlijke klik met je advocaat

Het is prettig als er een persoonlijke relatie met onderling vertrouwen is. Luister naar je gevoel. Denk je dat deze advocaat jou goed gaat helpen? Bij Leggle kun je van iedere jurist een uitgebreid profiel bekijken. Waar liggen zijn ambities? Wat is zijn drive? Luister eerder naar het gevoel dat je krijgt bij een jurist, dan dat je afgaat op een mooi pand of bekende naam.

Een arbeidsconflict, liever niet

Met dit handboek ken je je positie.

Download nu gratis

Mediation in plaats van advocaat arbeidsrecht

Je hebt niet altijd een advocaat nodig bij een arbeidsconflict. Steeds vaker wordt er gekozen voor arbeidsmediation in plaats van procederen. Op die manier houd je namelijk een goede relatie met je werkgever. Samen zoek je naar een oplossing waar jullie beide tevreden mee zijn. Bedenk wel dat een mediator nooit als adviseur kan optreden voor één van beide partijen. Het kan daarom geen kwaad om naast de mediation alsnog advies te vragen aan je eigen arbeidsrecht advocaat of jurist. Dat is zelfs verstandig.

Arbeidsmediation is vaak de enige manier om een arbeidsconflict goed op te lossen. Zo kun je ook na het conflict je baan behouden of met een goed gevoel bij je werk weggaan.

Kies voor mediation

Kies hier jouw arbeidsmediator.

Arbeidsmediation is vaak de enige manier om een arbeidsconflict goed op te lossen. Zo kun je ook na het conflict je baan behouden of met een goed gevoel bij je werk weggaan. 

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

arbeidsrecht advocaat

Wat kun je zelf doen bij een arbeidsconflict

  • Laat de communicatie met je werkgever over aan een jurist dat voorkomt escalatie.
  • Door te kiezen voor mediation bespaar je met z’n tweeën al snel honderden euro’s
  • Teken geen stukken zonder advies

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie