Advocatenkantoor Rotterdam: zoek jouw advocaat bij Leggle

Wat doet een advocatenkantoor?

Je hebt een juridisch probleem. En het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Daarom heb je hulp nodig van iemand die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarin jouw probleem zich bevindt. Dat kan een Rotterdamse advocaat zijn, maar óók een jurist. Een advocaat is – net als een jurist – iemand die je belangen behartigt in een juridisch conflict. Hij adviseert, onderhandelt en procedeert en zal zich altijd inzetten om voor jou het beste resultaat te behalen.

Vaak worden juridische kwesties geschikt, waardoor een gang naar de rechter niet eens nodig is. Veel advocaten werken gezamenlijk bij een advocatenkantoor – maar niet allemaal. Er zijn bijvoorbeeld ook zelfstandige advocaten met een eigen advocatenkantoor.

advocatenkantoor rotterdam

Jurist of advocatenkantoor in Rotterdam?

De meeste zaken kun je óók af met een jurist. Alleen voor procedures bij de rechtbank, het Gerechtshof en de Hoge Raad heb je een advocaat nodig. Ook voor een echtscheiding is een advocaat verplicht. Voor alle andere zaken kun je een ‘gewone’ jurist inhuren. Bij een advocatenkantoor Rotterdam zal je niet zo snel een jurist tegenkomen. Daar werken alleen advocaten. Ons advies: stap niet direct naar een advocatenkantoor, maar kijk eerst of een jurist jou kan helpen. Advocatentarieven zijn vaak erg hoog, terwijl een jurist dezelfde kwaliteit levert. Of je nu een advocaat of jurist nodig hebt, bij Leggle heb je de juiste expert zo gevonden.

hat-2Lees ook:
Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Heb je een geschil met de webshop betreft jouw online aankoop?

Laat je niet zomaar afschepen

Advocatenkantoor Rotterdam

Veel advocaten zijn aangesloten bij een advocatenkantoor. Rotterdam telt er tientallen. Maar welke kies je? Tussen al die advocatenkantoren zit een wezenlijk verschil. Er zijn grote en kleine advocatenkantoren. Sommige zijn gespecialiseerd in een specifiek rechtsgebied en andere hebben bredere kennis in huis. Er zijn advocatenbureaus die werken voor particulieren, maar ook kantoren die zich bezighouden met grote internationale transacties. Kies je een advocatenkantoor in het centrum van Rotterdam? Dan kun je vaak rekenen op hoge uurtarieven. Gelukkig zijn er genoeg goede advocaten die beter betaalbaar zijn. De advocaten van Leggle werken allemaal tegen een vaste prijs.

Bedenk dat je niet per se een advocatenkantoor in Rotterdam hoeft in te schakelen. Kijk ook eens verder. Want de advocaat die het beste bij je past, hoeft niet altijd om de hoek te zitten. En persoonlijk contact blijkt tijdens een zaak meestal niet nodig.

Schakel tijdig hulp in

Welke stappen kan ik nemen?

Zit je met een juridische vraag over je ontslag? Raadpleeg één van onze deskundige advocaten vóór jouw probleem escaleert.

Scheidingsadvocaat in Rotterdam

Voor een echtscheiding heb je een scheidingsadvocaat nodig. In Rotterdam kun je goede scheidingsadvocaten vinden. Bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in familierecht. Je hebt bij een echtscheiding drie opties: scheiden op tegenspraak, scheiden met een gezamenlijke advocaat óf mediation. Een mediator helpt om samen in overleg tot goede afspraken te komen. Ook bij mediation heb je uiteindelijk een advocaat nodig om het scheidingsverzoek in te dienen. Een scheidingsadvocaat is gespecialiseerd in familierecht en helpt bij het maken van goede afspraken. Natuurlijk ga je het liefst goed uit elkaar, maar als dat niet lukt is het belangrijk dat je een goede scheidingsadvocaat hebt die jouw belangen vooropstelt.

Ik zoek een scheidingsadvocaat

Maximaliseer je kansen

Als je het niet eens wordt met je ex, dan heb je een goede scheidingsadvocaat nodig.

Advocaat strafrecht in Rotterdam

Ben je gedagvaard voor een strafzaak? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Er hangt namelijk veel vanaf. Zorg dat jouw advocaat een echte strafrechtspecialist is. De meeste strafrechtadvocaten zijn lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten). In Rotterdam kun je een advocatenkantoor zoeken dat zich alleen met strafzaken bezighoudt. Wordt je het liefst direct geholpen? Via Leggle vind je de beste advocaat strafrecht voor ieder type strafzaak. Voor een vaste prijs en zonder verrassingen achteraf.

Ik heb een dagvaarding ontvangen, wat nu?

Direct een advocaat strafrecht nodig?

Met mijn expertise op dit gebied zorg ik dat jouw straf zo laag mogelijk uitvalt.

Zo kies je het beste advocatenkantoor

Wat is het beste advocatenkantoor in Rotterdam? De keuze voor een advocaat is nog niet zo eenvoudig. Want hoe vind je nou precies díe jurist, die het beste bij jou en jouw zaak past? Met dit stappenplan heb je de juiste advocaat (in Rotterdam óf ergens anders in Nederland) zo gevonden.

 1. Lees je in. Ten eerste is het belangrijk om je te verdiepen in het juridische probleem waarmee je te maken hebt. Soms kun je jouw probleem zelf oplossen. Toch een advocaat nodig? Wie zich goed heeft ingelezen, heeft meer succes in het kiezen van de juiste advocaat.
 2. Juiste expertise. Je wilt natuurlijk dat jouw advocaat de juiste expertise heeft. Een gespecialiseerde jurist weet alles van een bepaald rechtsgebied en kan jou daardoor echt goed en snel helpen. Hoe complexer de zaak, hoe meer gespecialiseerd je advocaat moet zijn.
 3. Juiste prijs. Je wilt achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Kies daarom een advocaat die duidelijk is over de kosten. Liever geen uurtarief. Wel een vaste prijs. Bij Leggle is de prijs die je ziet inclusief alle kosten. Die prijs zal niet wijzigen, niet omhoog en niet omlaag.
 4. Bereikbaarheid. Ook is het belangrijk om een kort lijntje te hebben met je advocaat. Een goed advocatenkantoor is goed bereikbaar en geeft snel (en begrijpelijk) antwoord. Als je liever bij het advocatenkantoor langsgaat, is het handig als dit in de omgeving Rotterdam zit. Maar bedenk dat je vaak ook telefonisch of via Skype goed geholpen kan worden.
 5. Trackrecord. Vraag de advocaat naar zijn of haar trackrecord. Doet hij of zij enkel zaken die vergelijkbaar zijn met de jouwe óf is dit een van de vele rechtsgebieden waarin hij werkt? Kijk goed naar de ervaring van de jurist en of dit aansluit bij jouw zaak.
 6. Persoonlijke klik. Het is prettig als er een persoonlijke relatie met onderling vertrouwen is. Luister naar je gevoel. Denk je dat dit advocatenkantoor jou goed gaat helpen? Tip: maak gebruik van een gratis intake en je merkt direct of jouw advocaat prettig communiceert.

Heb je het perfecte advocatenkantoor gevonden? Bij Leggle kun je jouw advocaat altijd nog even spreken voordat je de zaak voortzet. Tijdens een gratis intake gesprek komen jullie samen tot het besluit om jouw zaak op te pakken.

Mediation

Je hebt niet altijd een advocatenkantoor nodig bij een conflict. Steeds vaker wordt gekozen voor mediation in plaats van procederen. Op die manier behoud je namelijk een goede relatie met de tegenpartij. Samen zoek je naar een oplossing waar jullie beide tevreden mee zijn. Dat kan bij allerlei type zaken, zoals burenruzies, echtscheidingen, strafzaken of een arbeidsconflict. Bedenk wel dat een mediator nooit als adviseur kan optreden voor één van beide partijen. Het kan daarom geen kwaad om naast mediation alsnog advies te vragen aan je eigen advocaat of jurist. Dat is zelfs verstandig.

Praten met mijn buren eindigt in ruzie

Wel of niet kiezen voor mediation

Bij een burenruzie heeft mediation de voorkeur. Een prettige relatie behouden is namelijk heel wat waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocatenkantoor rotterdam

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

 • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
 • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
 • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
 • Vraag juridisch advies
 • Teken nooit zomaar iets
 • Onderneem op tijd actie