Advocaat Zutphen: kies je advocaat voor een gratis intake

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Je zit met een juridisch probleem en hebt een Zutphense advocaat nodig. Tenminste dat denk je. Of je een advocaat in Zutphen moet inschakelen hangt van meerdere dingen af. De meeste zaken komen helemaal niet voor de rechter. Ze worden geschikt waardoor een gang naar de rechter niet eens nodig is. Meestal is een advocaat dan ook niet nodig, je kan het af met een jurist.

advocaat-zutphen

Of je een advocaat nodig hebt hangt af van het rechtsgebied waarin jouw probleem zich bevindt. Zo hoef je voor civiele zaken bij de kantonrechter géén advocaat in te huren. Je kan dit soort zaken ook af met een ‘gewone’ jurist. Een jurist heeft vaak evenveel knowhow als een advocaat, maar het kan aanzienlijk in de kosten schelen. Alleen bij familierecht, een zaak voor de rechtbank, hoger beroep en zaken bij de Hoge Raad is een advocaat wél verplicht.

Bij Leggle zoek je eenvoudig op jouw type zaak, zodat je direct ziet wie jou hierbij kan helpen. Dat kan een advocaat zijn, maar ook een jurist of mediator

hat-2Lees ook:
Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Ontslag: schakel een jurist in

Ken je rechten

Voor zaken rond ontslag heb je een jurist nodig (en dus niet per se een advocaat). Ik help je direct met jouw probleem.

Hoe vind je een advocaat in Zutphen?

Er zitten heel wat advocatenkantoren in Zutphen. Een advocatenkantoor is meestal gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Als je een advocaat in Zutphen zoekt, zou je kunnen Googelen naar alle advocatenkantoren in Zutphen. Maar hoe vind je nou precies die advocaat die het beste bij jou past? Onze tip: kijk verder dan alleen een advocaat in Zutphen. Over het algemeen hoef je helemaal niet bij hem op bezoek. Een jurist elders in het land kan jouw probleem meestal net zo goed oplossen. Dat scheelt niet alleen tijd en geld, je hebt ook nog een grotere keuze aan advocaten en juristen. Kijk daarom ook buiten Zutphen. Hoe vind je de beste advocaat voor jouw probleem? Daar hebben we bij Leggle een oplossing voor.

De beste advocaat

Ik sta aan jouw kant

Zit je met een juridisch probleem? Raadpleeg één van onze deskundige advocaten vóór jouw probleem escaleert.

Echtscheiding advocaat Zutphen

Voor een echtscheiding is een advocaat verplicht. Bij een vechtscheiding hebben jij en je ex beiden een eigen advocaat nodig. Gelukkig komt het niet altijd zo ver. Vaak kunnen beide ex-partners nog prima met elkaar praten. In dat geval kan je ook samen één echtscheidingsadvocaat inhuren of kiezen voor mediation. Je kan jouw echtscheiding advocaat in Zutphen zoeken, maar dat hóeft niet. Het belangrijkste is dat je een expert inschakelt die jullie helpt om afspraken te maken. Bij een echtscheiding komt namelijk een heleboel kijken. Zoals een echtscheidingsconvenant, partneralimentatie en misschien een ouderschapsplan voor afspraken over de kinderen.

Ben je het niet eens met je partner

Leggle is jouw hulplijn, direct inzetbaar.

Dan kunnen de emoties hoog oplopen. Als jullie het niet eens zijn, dan heb je een goede advocaat nodig die gespecialiseerd is in familierecht.

Wat kost een advocaat?

Bij een advocaat denk je al gauw aan hoge uurtarieven. En daar heb je soms gelijk in. Gelukkig werken niet alle advocaten op die manier. Ben je op zoek naar betaalbaar juridisch advies in Zutphen? Je kan dan eerst naar de wetswinkel Zutphen of de Rechtswinkel Zutphen. Hier krijg je gratis (of tegen een laag bedrag) juridisch advies. Wat je óók kan doen is je inlezen op Leggle. Ben je erachter dat je een advocaat of jurist nodig hebt. Dan zoek je die gewoon bij ons. Juridische hulp kost bij Leggle minder dan je misschien denkt. Onze juristen werken tegen een vaste prijs, dus je weet direct waar je aan toe bent.

Geschil met een verkoper

Weten wat het kost?

Voor nog geen 100 euro kan een jurist jou al adviseren. Gaat het om een groot aankoopbedrag, dan is het dat dubbel en dwars waard.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat zutphen

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie