Advocaat Sittard: zoek jouw advocaat bij Leggle

Ik heb een juridisch probleem

Iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem. Dat is nooit leuk. Het kan gaan om een huurgeschil, burenruzie, ontslag, niet nagekomen afspraken uit een contract of een echtscheiding. Wat het probleem ook is, je wilt dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. Het is daarom verstandig om al in een vroeg stadium juridische hulp in te schakelen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans je hebt op een goede uitkomst.

advocaat-sittard

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Heb je een juridisch probleem, maar wil je niet direct een advocaat inhuren? Dan kan je eerst gratis (of tegen een laag bedrag) advies vragen bij het Juridisch Loket Sittard, Rechtswinkel Sittard of Wetswinkel Sittard. Een andere optie is om je in te lezen op de gratis juridisch advies pagina van Leggle. Soms is dit genoeg en los je jouw probleem zelf op.

Toch heb je meestal hulp nodig van een deskundige. Dat kan een advocaat uit Sittard zijn, maar ook een jurist. Je hebt lang niet altijd een (vaak dure) advocaat nodig. In veel gevallen is een jurist voldoende. Zoals bij arbeidszaken (o.a. ontslag), huur, huurkoop, koop op afbetaling en het incasseren van vorderingen tot 25.000 euro. Een advocaat is dan niet nodig. Ook voor juridisch advies kan je altijd bij een jurist terecht.

Bij Leggle vind je advocaten én juristen in verschillende rechtsgebieden. Zoals arbeidsrecht, echtscheidingen, familierecht, strafrecht, huurrecht, contractenrecht, vreemdelingenrecht en erfrecht.

Adbeidsrecht advocaat of jurist?

Schakel altijd juridische hulp in

Voor zaken rond ontslag heb je niet per se een (vaak dure) advocaat nodig. Een arbeidsrechtjurist heeft evenveel knowhow.

Advocaat Sittard

Vindt de procedure bij de rechtbank, het Gerechtshof of de Hoge Raad plaats? Dan is een advocaat verplicht. Ook bij een echtscheiding heb je uiteindelijk een advocaat nodig. Zorg dat je een advocaat inschakelt die gespecialiseerd is in het rechtsgebied van jouw zaak. En het liefst één die ervaring heeft met jouw type probleem. Je kan proberen om die te vinden in Sittard. Meer kans heb je natuurlijk als je in héél Nederland zoekt.

Wist je dat de meeste zaken af kan zonder dat je bij jouw advocaat op bezoek hoeft? De meeste zaken komen niet voor de rechter. Ze worden bijvoorbeeld opgelost door het sturen van een stevige juridische brief. Of door te onderhandelen. Dat kan jouw jurist allemaal per post of telefonisch doen.

Geschil met huurder of verhuurder

Laat mij het voor je oplossen

Er kunnen allerlei geschillen zijn tussen een huurder en verhuurder, bijvoorbeeld over de huurprijs, de huurverhoging of de huuropzegging.

Familierecht advocaat Sittard

Een familierechtadvocaat heb je nodig als je uit elkaar gaat. Bij een echtscheiding heb je uiteindelijk altijd een advocaat nodig om het scheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank. Bij een scheiding op tegenspraak heb je allebei een eigen advocaat nodig. Sittard is misschien de plek waar je begint met zoeken, maar jouw advocaat familierecht hoeft niet uit Sittard te komen. Een advocaat zal adviseren en bijstaan bij het maken van afspraken met je ex partner. Als je een eigen advocaat inschakelt, staat die volledig aan jouw kant. Je kan bij een echtscheiding ook een gezamenlijke advocaat inhuren of kiezen voor mediation.

We gaan scheiden

Dit moet je allemaal regelen

Bij een echtscheiding kun je een scheidingsadvocaat en/of mediator inhuren.

Wat kost een advocaat?

Hoe duur is een advocaat uit Sittard? Zit jouw advocaat in het centrum in een prestigieus kantoor, dan kan je rekenen op hoge uurtarieven. Kies je er één bij Leggle, dan ligt het weer heel anders. Onze advocaten (en juristen) werken allemaal tegen een vast tarief per zaak. Je weet dus direct waar je aan toe bent. De kosten voor een mediator of jurist zijn vaak lager dan die voor een advocaat. Bij een mediator kan je de kosten zelfs delen met de tegenpartij.

Kiezen voor mediation?

Samen komen we tot een oplossing

Als zowel jij als de tegenpartij ermee instemmen, kunnen jullie kiezen voor mediation. Daar zitten een hoop voordelen aan.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie