Advocaat Haarlem: kies je advocaat voor een gratis intake

Wat doet een advocaat?

Een advocaat adviseert, onderhandelt en procedeert over juridische zaken. Hij behartigt jouw belangen in een juridisch conflict. Het is niet zo dat een advocaat alleen maar in de rechtszaal staat. Hij besteedt zijn tijd eerder aan advies geven over je rechten en plichten, corresponderen met de (advocaat van) tegenpartij en onderhandelingen. Hij zal zich altijd inzetten om voor jou het beste resultaat te behalen. Veel juridische kwesties worden geschikt, waardoor een gang naar de rechter niet eens nodig is. Bedenk dat je niet voor elke zaak een advocaat nodig hebt, in veel gevallen kun je ook een jurist inschakelen.

hat-2Lees ook:
Wat is het verschil tussen een advocaat een jurist?

advocaat haarlem

Advocaat Haarlem

In Haarlem vind je ontzettend veel advocatenkantoren. Van prestigieuze kantoren aan de Nieuwe Gracht tot zelfstandige advocaten met een kantoor aan huis. Voor elk type zaak kun je een advocaat vinden in Haarlem. Welke advocaat je nodig hebt, hangt af van het rechtsgebied waarin jouw probleem zich bevindt. Voor een strafzaak heb bijvoorbeeld een strafrechtadvocaat nodig. Dreig je te worden ontslagen? Zoek dan naar een advocaat arbeidsrecht en voor een echtscheiding heb je een jurist nodig die gespecialiseerd is in familiezaken. Via Leggle selecteer je jouw probleem en vind je eenvoudig de juiste advocaat Haarlem voor jouw zaak.

Zo kies je de beste advocaat in Haarlem

Wie is de beste advocaat in Haarlem? De keuze voor een advocaat is nog niet zo makkelijk. Want hoe vind je nu precies die advocaat die het best bij jou past? Met dit stappenplan vind je jouw advocaat in Haarlem.

Stap 1. Lees je in

Ten eerste is het belangrijk om je te verdiepen in het juridische probleem waarmee je te maken hebt. Bij Leggle vind je online juridisch advies over een heleboel onderwerpen. Daarmee kun je zelf al veel doen. Soms kun jouw probleem zelf oplossen, kan een jurist je helpen of is mediation een beter plan. Toch een advocaat nodig? Wie zich goed heeft ingelezen, heeft meer succes in het kiezen van de juiste advocaat. Je begrijpt immers beter wat hij vertelt en kunt kritische vragen stellen.

Tip! Je kunt gerust met meerdere advocaten in Haarlem contact opnemen om een indruk te krijgen van hun werkwijze.

Stap 2. Juiste expertise

Je wilt natuurlijk dat jouw advocaat de juiste expertise heeft. Er zijn ontzettend veel rechtsgebieden. Iedere advocaat heeft zijn eigen specialisme. Voor een echtscheiding heb je een andere advocaat nodig, dan voor een strafzaak. Een gespecialiseerde jurist weet alles van een bepaald rechtsgebied en kan jou daardoor echt goed en snel helpen. Hoe complexer de zaak, hoe meer gespecialiseerd je advocaat moet zijn. Bij Leggle kun je eenvoudig zoeken op jouw probleemtype. Zo weet je zeker dat de advocaat verstand van zaken heeft.

hat-2Tip! Check of jouw advocaat lid is van een specialisatievereniging, zoals de Vereniging voor Arbeidsrecht of Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Stap 3. Juiste prijs

Je wilt achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Kies daarom een advocaat die duidelijk is over de kosten. Liever geen uurtarief. Wel een vaste prijs. De juristen van Leggle werken allemaal op deze manier. Zo weet je direct waar je aan toe bent. En er zijn geen ‘verborgen’ kosten zoals administratiekosten of kantoorkosten.

fixprice-2Tip! Bij Leggle is de prijs die je ziet is inclusief alle kosten. Die prijs zal niet wijzigen, niet omhoog en niet omlaag.

Stap 4. Bereikbaarheid

Ook is het belangrijk om een kort lijntje te hebben met je advocaat. Een goede advocaat is goed bereikbaar en geeft snel antwoord. Goede communicatie is erg belangrijk. Spreekt de advocaat jouw taal, of komt hij met onbegrijpelijke vaktermen? Als je liever bij je advocaat langs gaat, is het handig als hij in Haarlem woont. Maar bedenk dat je vaak ook telefonisch of via Skype al goed geholpen kan worden. In dat geval kun je ook verder kijken dan alleen in Haarlem.

thumb-2Tip! Bij Leggle kun je advocaten eenvoudig vergelijken op prijs, locatie en ervaring. Bedenk van te voren welke criteria voor jou belangrijk zijn.

Stap 5. Trackrecord

Vraag de advocaat naar zijn of haar trackrecord. Is het een advocaat die graag en veel procedeert of weet hij veel zaken uiteindelijk toch te schikken? Doet hij of zij enkel zaken die vergelijkbaar zijn met de jouwe of is dit één van de vele rechtsgebieden waarin hij werkt? Kijk goed naar de ervaring van de jurist en of dit aansluit bij jouw zaak.

Stap 6. Persoonlijke klik

Het is prettig als er een persoonlijke relatie met onderling vertrouwen is. Luister naar je gevoel. Denk je dat deze advocaat jou goed gaat helpen? Bij Leggle kun je van iedere jurist een uitgebreid profiel bekijken. Waar liggen zijn ambities? Wat is zijn drive? Luister eerder naar het gevoel dat je krijgt bij een advocaat, dan dat je afgaat op een mooi pand of bekende naam.

click-2Tip!
Maak gebruik van een gratis intake en je merkt direct of jouw jurist prettig communiceert.

Mediation

Je hebt niet altijd een advocaat nodig bij een conflict. Steeds vaker wordt er gekozen voor mediation in plaats van procederen. Op die manier houd je namelijk een goede relatie met de tegenpartij. Samen zoek je naar een oplossing waar jullie beide tevreden mee zijn. Bedenk wel dat een mediator nooit als adviseur kan optreden voor één van beide partijen. Het kan daarom geen kwaad om naast de mediation alsnog advies te vragen aan je eigen Haarlemse advocaat of jurist. Dat is zelfs verstandig.

Heb je de voor jou perfecte jurist gevonden? Dan kan je hem altijd nog even spreken voordat je de zaak voortzet. Tijdens dit gratis intake gesprek komen jullie samen tot het besluit om jouw zaak op te pakken.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat haarlem

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie