Advocaat Enschede: kies je advocaat voor een gratis intake

Ik heb een jurdisch probleem

Iedereen krijgt weleens te maken met een juridisch probleem. Dat kan een huurgeschil, contractonderhandeling, ongeval of echtscheiding zijn. Ontstaat er een conflict, dan is het verstandig om juridische hulp in te schakelen. Dat kan in sommige gevallen gratis juridisch advies zijn. En anders huur je een advocaat óf een jurist in. Die kan je zoeken in Enschede, maar ook elders in het land. Veel mensen weten niet dat ze de meeste zaken af kunnen met een ‘gewone’ jurist. Die heeft vaak evenveel kennis als een advocaat, maar de kosten zijn vaak lager. Een advocaat heb je alleen nodig als er geprocedeerd moet worden bij de rechtbank.

advocaat-enschede

Juristen en advocaten voorzien je van deskundig juridisch advies. Samen met jou zoeken ze naar een oplossing. Het liefst door te onderhandelen met de tegenpartij. Pas als dat niet mag baten, is een gang naar de rechter nodig.

Geschil op je werk

Zet de eerste stap naar een oplossing

Arbeidszaken worden altijd behandeld door de kantonrechter. Je hebt dus niet verplicht een advocaat nodig.

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Als je een juridisch probleem hebt, hoef je niet direct een rechtszaak te beginnen. Of je nu een jurist of advocaat inhuurt, de eerste stap is vaak juridisch advies. Je moet namelijk eerst weten wat jouw rechtspositie is en welke stappen je kan nemen. Vaak kan je een zaak oplossen door een stevige brief te (laten) schrijven of te onderhandelen met de tegenpartij. Pas als je er echt niet uitkomt, is een gang naar de rechter nodig. En zelfs dan heb je niet altijd een advocaat nodig. Zaken die voor de kantonrechter komen kan je af met een jurist. Vindt de procedure bij de rechtbank, het Gerechtshof (hoger beroep) of Hoge Raad (cassatie) plaats, dan ben je wél verplicht een advocaat in te schakelen. Ook bij een echtscheiding heb je uiteindelijk een advocaat nodig.

hat-2Lees ook:
Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Advocaat Enschede

Alleen al in Enschede zitten tientallen advocatenkantoren. Ieder advocatenkantoor in Enschede is gespecialiseerd in één of meerdere rechtsgebied(en). Een advocaat kan je adviseren, voor je onderhandelen of procederen. Maar hoe vind je nu de beste advocaat in Enschede voor jouw probleem? Het is belangrijk dat degene die je kiest gespecialiseerd is in het juiste rechtsgebied. En als het een beetje meezit, heeft hij ervaring met zaken die vergelijkbaar zijn met de jouwe. Zoek je bij Leggle, dan vind je eenvoudige de advocaat die het beste bij jou en jouw probleem past. Je zoekt namelijk niet alleen in Enschede, maar ook in de rest van Nederland. Leggle advocaten werken in de meeste gangbare rechtsgebieden.

 • Werk & Inkomen. Het gaat vooral om zaken rond ontslag en arbeidsovereenkomsten.
 • Familie & Relatie. Hulp bij een echtscheiding of beëindigen van een geregistreerd partnerschap.
 • Huren & Wonen. Geschillen over het huren of kopen van een woning.
 • Aankopen & Geld. Voor een geschil over een aankoop of problemen met schulden en incasso.
 • Overheid. Als je het niet eens bent met een beslissing van de overheid, kan een jurist je bijstaan.
 • Verblijf & Immigratie. Hulp als je een verblijfsvergunning nodig hebt.
 • Politie & Justitie. Bij een misdrijf, taakstraf of een andere straf heb je een strafrechtadvocaat nodig.

Wist je dat je meestal niet op bezoek hoeft bij jouw jurist? Vaak krijg je advies via de telefoon, Skype of per mail. Jouw jurist gaat voor je aan de slag en zorgt zo snel mogelijk voor resultaat.

Familierecht Advocaat in Enschede

Zoek je een scheidingsadvocaat in Enschede? Een familierechtadvocaat kan jou bijstaan in alle zaken rondom echtscheiding. Hij kan je helpen tijdens de scheidingsprocedure of bij geschillen over de omgangsregeling of alimentatie. Bij een scheiding op tegenspraak hebben beide ex partners hun eigen familierechtadvocaat nodig. Uit Enschede bijvoorbeeld, maar eigenlijk maakt de locatie van je advocaat niet uit. Ook bij een echtscheiding hoeft jouw jurist niet per se om de hoek te zitten. Kun je nog met elkaar praten? Dan kan je ook samen één advocaat inhuren of kiezen voor mediation.

We gaan scheiden

Dit moet je allemaal regelen

Bij een echtscheiding kun je een scheidingsadvocaat en/of mediator inhuren.

Wat kost een advocaat?

Een Enschedese advocaat inhuren kost geld. De meeste advocatenkantoren werken op basis van een uurtarief. De advocaten van Leggle doen dat niet. Die werken tegen een vaste prijs. Hoeveel de juridische hulp kost, hangt af van wat de advocaat voor je doet. Heb je alleen eenmalig advies nodig, gaat hij voor je onderhandelen of komt het tot een procedure bij de rechter? Met Leggle weet je in iedere situatie waar je aan toe bent. Je krijgt keuze uit verschillende advocaten die vooraf inzicht geven in de totale kosten van je zaak. Blijkt jouw jurist onverhoopt slecht werk te hebben geleverd, dan betaalt Leggle jouw gemaakte kosten terug.

Advocaat Enschede

Kies je jurist voor gratis intake

Leggle helpt jou met het vinden van de (Enschedese) advocaat die perfect bij je past. De juiste expertise, ervaring, vaste prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

 • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
 • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
 • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
 • Vraag juridisch advies
 • Teken nooit zomaar iets
 • Onderneem op tijd actie