Advocaat Alkmaar ∙ Kies je advocaat voor een gratis intake

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Als je een juridisch probleem hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Dat kan een advocaat Alkmaar zijn, maar ook een jurist. Het verschil is dat een advocaat je mag bijstaan in de rechtbank, het Gerechtshof of bij de Hoge Raad. Gaat het om een zaak bij de kantonrechter? Dan kun je ook een jurist inschakelen. Bij een echtscheiding hebt je altijd een advocaat nodig om het scheidingsverzoek in te dienen.

Meestal is het tarief van een jurist lager dan dat van een advocaat. Maar dat wil niet zeggen dat een jurist minder kennis heeft. Wie jij nodig hebt, hangt helemaal af van jouw type zaak. Het belangrijkste is dat de jurist of advocaat uit Alkmaar die je kiest, gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarin jouw zaak zich bevindt. Je kunt jouw expert zoeken bij een advocatenkantoor, maar makkelijker (en sneller) is het om die te zoeken op Leggle.

hat-2Lees ook:
Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

Geschil op je werk

Schakel wél altijd een jurist in

Arbeidszaken worden altijd behandeld door de kantonrechter. Je hebt dus niet verplicht een advocaat nodig.

Hoe vind je een advocaat in Alkmaar?

Een advocaat zoeken in Alkmaar: hoe pak je dat aan? Ten eerste is het van belang in welk rechtsgebied jouw probleem ligt. Niet iedere advocaat heeft verstand van elk type zaak. Jouw advocaat Alkmaar kan bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht, strafrecht, familierecht, letselschade of burenrecht. Het liefst vind je een advocatenkantoor dat ervaring heeft met jouw probleem. Via Leggle heb je die zo gevonden. Dat kan een advocaat in Alkmaar zijn, maar ook ergens anders in Nederland. Je hoeft namelijk niet per se bij het advocatenkantoor langs te gaan om goed geholpen te worden. Via de telefoon of Skype kun je prima overleggen over jouw zaak.

advocaat alkmaar

Arbeidsrecht advocaat Alkmaar

Je hebt een conflict op je werk en bent op zoek naar een arbeidsrecht advocaat in Alkmaar. Bij Leggle vind je de beste arbeidsrecht advocaten. Het maakt niet uit aan welke kant van de streep je staat: of je nu werkgever bent óf werknemer. Leggle advocaten staan aan jouw kant. Een arbeidsrecht advocaat kan bijvoorbeeld helpen als je dreigt te worden ontslagen. Zelfs al ben je het met je ontslag eens, dan nog is het verstandig om een jurist in te schakelen. Die kan de vaststellingsovereenkomst controleren en zorgen voor betere voorwaarden en een hogere ontslagvergoeding.

Mijn ontslag is onterecht

Een advocaat staat aan jouw kant

Schakel bij ontslag op staande voet direct juridisch hulp in. Je moet snel handelen en met spoed advies inwinnen.

Letselschade advocaat Alkmaar

Zaken rondom letselschade gaan vaak over grote bedragen. Er is een ongeluk gebeurt en jij wilt de schade verhalen. Of iemand anders wil jou aansprakelijk stellen voor bepaalde schade, maar jij bent het daar niet mee eens. In beide gevallen heb je een goede letselschade advocaat nodig. Dat kan een letselschade advocaat uit Alkmaar zijn, maar ook uit een andere plaats. Het belangrijkste is dat jouw jurist verstand van zake heeft. Zo weet je zeker dat jij zo goed mogelijk uit deze vervelende situatie komt.

Advocaat familierecht Alkmaar

Een advocaat familierecht houdt zich vooral bezig met zaken rondom echtscheidingen. Je kunt een advocaat familierecht uit Alkmaar inschakelen om je bij te staan tijdens de scheidingsprocedure. Ook kan hij helpen bij een conflict rondom de omgangsregeling of alimentatie. Het komt helaas vaak voor dat één van beide ex-partners zich niet aan de afspraken houdt. De moeder houdt het kind bij de vader weg of de vader wil de alimentatie niet betalen. Een advocaat Alkmaar familierecht kan ook helpen bij andere familiezaken, zoals een achternaamwijziging, samenlevingscontract, adoptie of problemen rondom de verdeling van erfenissen. Hoe dan ook: bij een conflict in je familie is het verstandig om direct juridische hulp in te schakelen.

We gaan scheiden

Dit moet je allemaal regelen

Bij een echtscheiding kun je een scheidingsadvocaat en/of mediator inhuren.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat inhuren kost geld. De meeste advocatenkantoren werken op basis van een uurtarief. De advocaten van Leggle doen dat niet. Die werken tegen een vaste prijs. Hoeveel de juridische hulp kost, hangt af van wat de advocaat voor je doet. Heb je alleen eenmalig advies nodig, gaat de advocaat voor je onderhandelen of komt het tot een procedure bij de rechter? Met Leggle weet je in iedere situatie je waar je aan toe bent. Je krijgt keuze uit verschillende advocaten die vooraf inzicht geven in de totale kosten van je zaak. Blijkt jouw jurist onverhoopt slecht werk te hebben geleverd, dan betaalt Leggle jouw gemaakte kosten terug.

Advocaat Alkmaar

Kies je jurist voor gratis intake

Leggle helpt jou met het vinden van de (Alkmaarse) advocaat die perfect bij je past. De juiste expertise, ervaring, vaste prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

advocaat alkmaar

Wat kun je zelf doen bij een juridisch probleem

  • Maak een dossier met daarin alle stukken die met je probleem te maken hebben.
  • Laat de communicatie over aan een jurist. Dat voorkomt escalatie.
  • Teken geen stukken zonder advies.

Zo helpen wij jou:

Heb je een juridisch probleem? Dan kun je naar een mediator, jurist of advocaat. Die zorgt ervoor dat jij er uiteindelijk zo goed mogelijk uitkomt. Jouw jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij juridische problemen
  • Vraag juridisch advies
  • Teken nooit zomaar iets
  • Onderneem op tijd actie