Hoe bepaal je de prijs voor je werk?

Leggle geeft de klant zekerheid. Hij weet vooraf precies wat hij de gekozen jurist moet betalen voor de behandeling van de zaak. Daar hebben we een slim mechanisme voor bedacht dat veel weg heeft van het puntensysteem van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Kort gezegd: Aan elke rechtsvraag is een vast aantal punten gekoppeld. Elk punt staat voor één uur. Maar omdat jij je uurtarief bepaalt, heb je zelf invloed op de kosten die jij rekent voor de behandeling van een zaak. Kosten die dus aan een rechtsvraag zijn gekoppeld, kunnen per jurist verschillen.

Natuurlijk gaat de ene zaak sneller dan de andere. Trek wat dat betreft een parallel met gefinancierde rechtshulp. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

All in

Je tarief is inclusief btw en kantoorkosten. Je klant wil weten waar hij aan toe is. Daarom is het uurtarief dat je aangeeft inclusief btw én kantoorkosten. Goed om te weten, voor toekomstige zaken, kan jij je uurtarief wijzigen wanneer je maar wilt.

Een rekenvoorbeeld

Jouw opgegeven uurtarief is € 110. De rechtsvraag 'Rijden onder invloed' heeft een gewicht van 5 punten. Je wordt aan de klant voorgesteld met een fixed price van € 550 all in. Dit is exclusief verschotten. Verschotten breng je direct in rekening bij de klant, dus niet via het Leggle platform.

Factuur van Leggle naar jouw klant
Wij brengen jouw klant € 550 incl. btw in rekening.

Jouw factuur naar Leggle
Omdat wij voor juristen per opdracht 20% commissie rekenen, factureren juristen €440 incl BTW aan Leggle. Voor advocaten geldt dat Leggle 10% (€ 55 incl BTW) factureert voor de administratieve ontzorging en de betalingsgarantie. Zij factureren dus € 495 incl BTW aan Leggle. Daarnaast betalen zij een vaste vergoeding per maand als advertentietarief.

Betaling gegarandeerd

Je hebt geen debiteurenrisico. Wij betalen je gegarandeerd uit. Kiest een klant voor gespreid betalen? Dan kan jij alvast het complete bedrag aan ons factureren, zodat je die alvast betaald krijgt.

Heb je nog vragen?

Maak je account aan, het wijst zich allemaal vanzelf. Neem anders contact met ons op.